Siste glimt av fjell

EkspedisjonFjellGrønlandEkspedisjoner

Les alle innleggene fra Grønland

 1. La eventyret begynne
 2. De første stegene på Grønland
 3. Isen neste, men…
 4. Siste glimt av fjell
 5. Uvær i vente
 6. Noe i horisonten
 7. En velfortjent hviledag
 8. 17. mai og summit
 9. Nedover sa du?
 10. Skyene over isen er hvite
 11. Nedfarten
Campen vår
Campen vår

Da vi kom i camp etter de første kilometerne på isen, ble det fort stille. Morgenen etter ble vi møtt av et par minusgrader og lett skydekke. Perfekt for en full dag på isen. Teltene ble pakket ned og pulkene stroppet opp.

Vi gikk i brefallet og drog pulker i flere dager. Det var kjempespennende med alle formasjonene, bakkene, vanndammene og alle de fine motivene. Selv om det var et slit er det en av de fineste delene av turen.

Dagene gikk som sagt, og etter nesten 3 dager tok vi av oss stegjern og tok på oss skiene. Den siste økten den dagen var blytung. Overgangen fra gåing til ski var merkbar.

De første dagene på ski var annerledes. I tillegg gikk vi mye lengre enn i brefallet. Et nytt og mer åpent landskap møtte oss. Fjellene vi hadde lagt bak oss ble stadig mindre og mindre. Og etter 5 dager forsvant de plutselig helt. Nå bar det innover de hvite viddene.