De første stegene på Grønland

EkspedisjonGrønlandKangerlussuaqEkspedisjoner

Les alle innleggene fra Grønland

 1. La eventyret begynne
 2. De første stegene på Grønland
 3. Isen neste, men…
 4. Siste glimt av fjell
 5. Uvær i vente
 6. Noe i horisonten
 7. En velfortjent hviledag
 8. 17. mai og summit
 9. Nedover sa du?
 10. Skyene over isen er hvite
 11. Nedfarten
Flyet til Grønland
Flyet til Grønland

Fest sikkerhetsbeltene, ble annonsert over høyttalerne. Det vil si, jeg antar at det var det de sa, for rett etterpå ble lyset tent og flyet hadde allerede begynt nedstigningen. Ut vinduet hadde en kystlinje begynt å vise seg. Riktig nok ganske langt borte, men etter hvert ganske synlig.

Ut høyre vindu så vi tegn til sivilisasjon igjen. Flyet fløy forbi flyplassen og utover mot havet. Så gjorde det en helomvending og gikk inn for landing. Det var et relativt absurd skue å se den store flykroppen stå ved siden av tidenes minste mottakshall. Vi ble guidet inn til hallen og ble stående der og vente på bagasjen. Sikkerhetskontrollen var fraværende og på bagasjebåndet var det plass til minst to bager.

Etter et par turer frem og tilbake mellom bagasjebånd og transporten som var rekvirert for anledningen, var vi klar til avreise. Vi hadde blitt innlosjert på Old Camp og turen dit tok ikke mange minuttene. Old Camp minnet mye om en gammel militær leir. Det var det muligens også, for hele Kangerlussuaq minnet om et avsidesliggende område i Texas.

I Old Camp brukte vi tiden til å pakke om og organisere før turen. Bjørn hadde kommet hit i forkant og begynt arbeidet med organisering. Teltene skulle sjekkes, primuser skulle testes, liggeunderlag skulle tapes.

Dagen gikk veldig fort og før vi viste ordet av det var det natt. Vi hadde vært og spist middag ved den lokale roklubben og gjort unna en del av de siste klargjøringene før turen. Nå var det en god natt søvn som stod for tur før dag 0 kunne starte.