Dekktrykkalkulator

Denne dekktrykkalkulatoren er basert på formel for trykk pr kvadratmeter. Dekkets trykkflate mot bakken antas å ha en eliptisk form. Derfor kan avvik fra optimalt trykk forekomme og resultatet i denne kalkulatoren kan ses på som et utgangspunkt for videre finjustering.

Felger har en maksimumsbegrensning på trykk og dekk har somregel både en maksimums- og en minimumsbegrensning. Det anbefales ikke å gå utover felgens eller dekkets begrensninger.

Oftest er terrengsykkeldekk noe konservativt i nedre trykkbegrensning. Mange terrengsyklister sykler derfor på lavere trykk enn det som er oppgitt som minimumtrykk

Sykkelhjulet.no fraskriver seg herved alt ansvar vedrørende bruk og følgekonsekvenser av denne kalkulatoren
Ryttervekt 90 kg
Sykkelvekt 12.0 kg
Underlag Kjerreveg
Parameter Foran Bak
Felgdimensjon
Dekkbredde 66 mm / 2.6" 66 mm / 2.6"
Resultat 21 psi 1.47 bar 26 psi 1.8 bar
Versjon: 2.01 - 2022.02.10

3 kommentarer til “Dekktrykkalkulator”

  1. Hei – denne kalkulatoren var fin, men jeg har nylig satt opp mine 27,5′ – 2,5 Assegai slangeløst og mener at jeg endte på ca 15psi foran og 17psi bak før jeg va fornøyd med grepet, både opp og ned over stein og røtter. Bakdemperen hadde 90% utslag, mens jeg klarte å bunne fordemperen uten bunne dekkene til felgen. 150mm vandring på dempere. Tror med fordel dekktrykket kan senkes litt i kalkulatoren for grov sti. Takk for deling!

  2. Fin kalkulator, fortjener kudos i bøtter og spann fra sykkel verden. legg på noen kilo på skalaen så kan den brukes for bamser på elsykkler/ transport sykkler / el mopeder etc også.

Legg inn en kommentar