La eventyret begynne

EkspedisjonGrønlandSkiEkspedisjoner

Les alle innleggene fra Grønland

 1. La eventyret begynne
 2. De første stegene på Grønland
 3. Isen neste, men…
 4. Siste glimt av fjell
 5. Uvær i vente
 6. Noe i horisonten
 7. En velfortjent hviledag
 8. 17. mai og summit
 9. Nedover sa du?
 10. Skyene over isen er hvite
 11. Nedfarten
Bagasjen venter på bussen
Bagasjen venter på bussen

Så satt jeg der og ventet. Ja, for det ble faktisk en del venting til å begynne med. Det gjorde ingenting, men det virket som en evighet til skiene skulle komme seg på beina.

Jeg var ikke kommet lengre enn til bussholdeplassen på Fannrem. Noen minutter tidligere hadde jeg vinket hadet til Hilde (Samboeren), Haakon (Sønnen min) og Teddy (familiens hund). Jeg skulle ikke se dem på nærmere en måned. Det virket nesten litt fjernt der og da.

Så kom bussen og den andre etappen for dagen var i gang. Jeg fikk stoppet den og lempet ski og bagasje inn i lasterommet. Så bar det til byen. Bussturen føltes ganske kort. Jeg hadde for sikkerhets skyld tanket telefonen full av musikk, både til reisene og til selve overfarten.

Innsjekking på vei til Grønland
Innsjekking på vei til Grønland

I byen byttet jeg buss til en flybuss og like etter var tredje etappe i gang. Denne turen gikk riktig så greit og flyplassen var rene drømmen denne dagen. Merkelig nok bar det igjennom sikkerhetskontrollen på få minutter. Og toppen av lykke den ettermiddagen var at både Osloflyet og Kjøbenhavnflyet var i rute.

På Gardermoen traff jeg en av de andre deltagerne på turen og i Kjøbenhavn traff vi nesten hele gjengen.

Dagen etter bar det avgårde til Grønland. Nå nærmet eventyret seg for fullt, faktisk var det så smått igang. Hvertfall når vi ante fastland halvannen time før landing og så de store hvitkledde viddene under oss. Det var en del sommerfugler som flakset omkring i en ellers rolig mage da.