Uvær i vente

EkspedisjonGrønlandUværEkspedisjoner

Les alle innleggene fra Grønland

 1. La eventyret begynne
 2. De første stegene på Grønland
 3. Isen neste, men…
 4. Siste glimt av fjell
 5. Uvær i vente
 6. Noe i horisonten
 7. En velfortjent hviledag
 8. 17. mai og summit
 9. Nedover sa du?
 10. Skyene over isen er hvite
 11. Nedfarten
Teltoppsetting i uvær
Teltoppsetting i uvær

De første dagene på isen var vi ganske så heldige med været, men på Grønland må man vente seg hva som helst.

Dag 5 fikk vi smake på litt av det Grønland kan by på. Vi stod opp ekstra tidlig den dagen fordi værmeldingen ikke var spesielt bra for ettermiddagen. Allerede klokken 0700 var vi på farten.

Vi rakk å fullføre 3 x 40 minutter før vinden tok seg opp. Det ble avgjort at vi slo opp teltene før vinden nådde full styrke. Det var meldt 55km/t, eller ca 15m/s for oss som bruker de målene. Det vil si stiv kuling. Det ble en del vær den dagen og nedbør kom det også.

Dagene etter var det vekslende vær. Formiddagene var stort sett greie, men det gikk over til snø og sludd ut på dagen. Føret ble tyngre og det ble mye klabbing. Vi gikk med feller og felleglider ble en kjærkommen sak.

Om ettermiddagen ble fyrt opp inne i teltet for å tørke klær og utstyr. Et godt tips til dere alle der er å anskaffe en CO-varsler. Det finnes mange eksempler på kullosforgiftning både i friluftslivet og på sjøen.

Selv om dagene var våte, ble ettermiddagen tørr og fin i teltet. God stemning i gruppa gjorde dagene flotte. Det var artig å se at både utstyr og en selv fungerte så bra som det gjorde.