Elsykkel eller ikke?

ElsykkelFatbikeSykkelTreningSykkel

Jeg har lenge vært av oppfatning at elsykkel i terrenget ikke gir den samme gleden og treninga som en vanlig sykkel. Og det har jeg stått ved siden el-syklene kom på markedet, men kan en gammel hund lære seg å sitte?

For en god stund siden så prøvde jeg en trike. Dette var en elektrisk assistert farkost som virkelig var morsom å sykle på, men fremdeles så holdt jeg terrengsykling og denne sykkelen et stykke fra hverandre. Antagelig så kunne den sikkert ha kommet seg inn til Jøldalshytta på en overkommelig måte.

Det finnes en rekke muligheter med elektrisk terrengsykkel. I tillegg finnes det et par hindringer. Alle disse for og imot har jeg skrevet om tidligere.

Helt i starten av 2024 så endte jeg opp med å kjøpe meg en elektrisk fatbike. Grunnen var ganske enkel: Fatbike er så utrolig tungt å sykle på at det rett og slett ikke er morsomt med mindre man er veldig godt trent. Det fikk jeg erfare på starten av året. Jeg har samlet meg opp litt erfaring med elektrisk sykkel denne sesongen, men ikke skrevet så veldig mye om det. Det kommer flere fyldige rapporter i løpet av denne vinteren.

Rock Machine fatbike

Men så var det dette med elektrisk terrengsykkel da. Sensongen med snø varte ikke så veldig lenge etter at fatbiken kom i hus, men det ble noen turer på barmark med den også. Faktisk så var det en lettelse å klatre oppover fjellsidene med støtte fra en elmotor. Det som har holdt meg tilbake med elektrisk sykkel er redusert treningseffekt, alt for tung sykkel og kostnader. Den elektriske fatbiken har faktisk gjort at jeg har fått trent mer enn jeg ville ha gjort uten. Den er grisetung og koster en del, men alt i alt så synes jeg det har vært verdt det.

Så nå er spørsmålet om elektrisk terrengsykkel kanskje ikke er så dumt like vel?

Hva tenker du?