Rab Flashpoint

RabRab FlashpointReklameBekledning og beskyttelseProdukttester
Rab Flashpoint

I midten av mai fikk jeg tilsendt denne jakken fra Equip Norge for testing. De er distributør av blant annet Rab. Over en lengre periode har jakkene vært til testing rundt om i Norge.

I tillegg til at jakkene skal fungere på sykkelturer er dette så vidt dyre jakker at jeg også har prøvd dem i andre sammenhenger. Det som er verdt å merke seg er at Rab sine jakker i utgangspunktet ikke er sykkeljakker, men gode turjakker som gjerne kan brukes i flere sammenhenger.

Veiledende pris: 2 999kr

Tilgjengelige farger: Deep Ink (mørkeblå), Silver ( lysegrå )

Tilgjengelige størrelser: S til XXL

Dette skriver Rab selv om jakken

  • YKK® VISLON® AquaGuard® glidelås foran med indre stormklaff
  • Fullt justerbar hjelmkompatibel hette med stiv topp
  • Superlett 3L Pertex Shield®-stoff
  • Vekten er 185 g
  • 2 YKK® AquaGuard® A-linjelommer
  • Justerbare mansjetter
  • Reflekterende logo
  • Lett pakksekk inkludert

Førsteinntrykk

Flashpoint er en utrolig tynn og lett jakke. Den kommer med pakksekk og skal sammen med denne bare veie 185g. Den samme kragen går igjen på denne jakken og løsningen er definitivt noe man blir vant med.

Dette er mer en regnjakke og den er laget for å holde deg tørr ved de våteste anledninger.

I bruk

Jeg har stort sett hatt denne jakken liggende i sekken slik at jeg kan ta den frem når det begynner å regne. Ved noen anledninger har jeg lagt ut på sykkeltur og tatt den på meg fra starten av.

På turene hvor jeg har syklet med den hele turen har det bygget seg opp en god del varme i jakken og denne slipper ikke spesielt godt ut. Selv om jakken skal forhindre oppbygging av kodens så har det kondensert en del inne i jakken og jeg har blitt våt innenfra på turen.

På de turene hvor jeg har hatt med meg jakken som en sikkerhet så har den fungert veldig bra. Blant annet ble den med på en lengre tur i Trollheimen hvor volum og vekt var et fokus og her fungerte den veldig bra. På vekta tikker jakken inn på 207g. Mot de 185g som er oppgitt så veier jakken nesten 12% mer. Jeg hadde faktisk forventet at Rab hadde vært mer presis enn dette, men 207g er likevel lite for en jakke som denne.

Jeg forventer at en jakke til denne prisen leverer i toppskiktet. Det skal nevnes at heller ikke denne jakken er laget for sykling i utgangspunktet, men til mitt bruk så er det ikke helt innertier. Det er ikke en jakke jeg anbefaler at du kjøper for å ha på deg på hele turen, men som et beskyttende ekstraplagg i tilfellet være skifter. Hadde jakken kostet 5-600kr så hadde det vært et kjempekjøp. Når jakken har et relativt lite bruksområde så synes jeg jakkens pris ikke forsvarer at den skal ligge i sekken hele turen i tilfellet du trenger den. I tillegg ville jeg tatt med meg noe mer i tilfellet man ble overrasket av kaldt vær. Og da må man beregne å måtte bruke noen kroner ekstra på eksempelvis en ullgenser eller trøye.

Andre bruksområder

Jeg har definitivt prøvd å ha med meg jakken på flere ting. Jeg har gått med den på kropp fra start til slutt og samtlige ganger har jeg blitt småfuktig, med unntak av de gangene jeg har vært på fototurer og aktivitetsnivået har vært på et minimum.

De gangene det har vært noe utrygt vær, så har jeg stappet den lille bagen i sekken og tatt den frem ved anledninger. Da har den absolutt fungert som tiltenkt.

Konklusjon

Det er ikke tvil om at vekten og funksjonen til denne jakken er innenfor målgruppen til mange. For min del handler det mest om sykling og litt om å få brukt jakkene i flere anledninger. Spesielt hvis det er en dyr jakke. Selv om Flashpoint er en fantastisk jakke, så kommer den ikke helt til sin rett for min del.

Oppsummering

Jeg har vært så heldig at Equip Norge har sendt meg tre fantastiske jakker til utprøving og selv om dette har vært min vinkling på produktene så har jeg prøvd å være så objektiv som mulig.

Den jakken jeg har brukt aller mest er faktisk Borealis-jakken. Den har fungert mer eller mindre som jakke nummer 1 i prøveperioden og den har virkelig falt i smak. Jeg liker spesielt godt funksjonen med høye lommer og muligheten for å vrenge jakken og pakke den i seg selv. Da blir det en ting mindre å miste på tur.

En god nummer to er Kinetic-jakken. Det jeg har funnet ut er at dette er en fantastisk god vår- og høst-jakke. De pustende egenskapene sammen med at den er vanntett, gjør den til en fantastisk god turjakke.

Flashpoint er også en flott jakke, men jeg skulle gjerne sett den i et helt annet prissjikt. Personlig synes jeg ikke prisen forsvarer at den skal ligge i sekken i tilfellet det blir dårlig vær. Da kan man like gjerne kjøpe Kinetic og har en jakke som kan brukes i flere anledninger.