Rab Kinetic Plus

Kinetic PlusRabReklameBekledning og beskyttelseProdukttester

I midten av mai fikk jeg tilsendt denne jakken fra Equip Norge for testing. De er distributør av blant annet Rab. Over en lengre periode har jakkene vært til testing rundt om i Norge.

I tillegg til at jakkene skal fungere på sykkelturer er dette så vidt dyre jakker at jeg også har prøvd dem i andre sammenhenger. Det som er verdt å merke seg er at Rab sine jakker i utgangspunktet ikke er sykkeljakker, men gode turjakker som gjerne kan brukes i flere sammenhenger.

Veiledende pris: 2 499kr

Tilgjengelige farger: Dark Horizon (Rødaktig), Ink (Blå), Steel (grå), Dark Sulphur (mørkegul)

Tilgjengelige størrelser: S til XXL

Dette skriver Rab selv om jakken

  • Stoff med høy tetthet
  • Pustende membran og teipede sømmer
  • Proflex ™ elastisk, pustende og vanntett stoff som gir suveren bevegelsesfrihet
  • Vekten er 320g
  • Tettsittende strekkhette med laminert og stiv topp
  • 1-veis YKK® AquaGuard® VISLON® glidelås foran
  • YKK® AquaGuard® A-linjelommer
  • Justerbare mansjetter
  • Sømfri hals og mansjetter for komfort

Førsteinntrykk

Rab Kinetic Plus

Kinetic er en del mer solid enn Borealis. Den er mer kompakt og kjennes en del varmere når du får den på deg. Den samme kragehetta går igjen på denne jakken og etter å ha brukt Borealis et par ganger, så blir jeg raskt vant med det. Denne jakken er som sagt noe tettere enn Borealis og det merkes i flere anledninger. Jeg blir fortere varm i den, men varmen transporteres også bra bort.

På papiret er denne jakken suveren. Proflex(tm), som er Rab sin egenutviklede teknologi, er brukt som beskyttende lag ytterst. Det skal være designet for lange dager med varierende vær og det har jeg utsatt jakken for. Jakken skal holde 10 000mm vannsøyle. Til sammenligning har de beste teltene til Helsport 3 000mm vannsøyle. I tillegg er pusteegenskapene oppgitt til 35 000cc/sqm/24h altså 35 liter luft pr kvadratmeter over en periode på 24 timer. Sammenlignet med andre plagg er dette mye.

I bruk

Det er først og fremst sykkelen jeg vil teste jakken sammen med. Som jeg skrev innledningsvis så er jakken noe mer kompakt og dette merkes. Den transporterer fukt og luft godt ut, men det at den føles tettere gjør den også litt varmere. Det ble generelt en varmere opplevelse enn Borealis-jakken. Jeg ville ikke hatt med meg denne jakken midt på sommeren, men til vår og høst er den veldig bra. Nå skal det nevnes at jeg er spesielt varm av meg og at denne jakken for mange vil være helt perfekt. Bruker man jakken i fjellet så kan det også være kaldere her enn nede i lavlandet.

På vekta så overrasker jakken også. Med den lille pakkeposen som følger, med så veier jakken 326g. Trekker man fra de 15g som pakkeposen veier, så er jakken under oppgitt vekt. Faktisk så er jakken lettere enn Borealis-jakken og det må sies å være akseptabelt.

Stoffet på denne jakken er vanntett, men det oppleves ikke som en regnjakke. Overflaten er mer lik en vanlig softshelljakke og den er riktig så behagelig å ha på seg. På dette produktet nevnes det ingenting om hetten kan brukes under en hjelm, men akkurat som Borealis-jakken så blir det litt for tettsittende til å sykle med. Nå skal det nok en gang nevnes at denne jakken i utgangspunktet ikke er en sykkeljakke og at det derfor bare hadde vært en bonus om hetta kunne brukes sammen med hjelmen.

Jeg har vært ute og syklet i skikkelig regnvær. Jeg har vært tørr på overkroppen og fullstendig gjennomvåt på beina. Det har faktisk blitt merkelig problem, for der hvor andre jakker melder pass og du blir våt på skuldrene eller kanskje vannet trekker inn rundt nakken, så forblir du tørr med Kinetic. Det fører til at resten av kroppen oppleves kaldere og våtere. Så skal du kjøpe denne jakken bør du også vurdere buksa. Den har jeg ikke prøvd selv, men vurderer å kjøpe den for å prøve bukse og jakke som par.

Nok en gang har jeg latt jakken lufttørke og den tørker fort. Vasking av jakken gjøres etter anvisning fra Rab og etter vask så er jakken like god som ny. Farge og fasong forblir slik det skal og jakken er like vanntett etter vask som før.

På tur så pakker denne jakken seg enda mindre enn Borealis-jakken. Jeg liker spesielt godt at Rab har lagt med en liten pakksekk i lommen på jakken slik at den kan pakkes ned i eksempelvis sykkelsekken eller fotosekken for den saks skyld.

Andre bruksområder

Denne jakken er en del dyrere enn Borealis-jakken. Og da er det enda viktigere at den kan brukes i flere sammenhenger. Og nok en gang har Rab laget en jakke som ikke skiller seg nevneverdig ut fra mengden. Om du bruker den på vei til butikken eller på flere dagers marsj i fjellet, så fungerer jakken like bra.

Det er likevel på fjellturene at jakken faller til sin rett. Egenskapene til Kinetic er overlegne. De pustende egenskapene og vanntettheten gjør at jakken er veldig betryggende å ha med seg på tur og den har absolutt blitt prøvd.

Jeg har selvfølgelig tatt den med meg på sykkelturene mine, men den har vært på fototurer også. Jeg har vært ute ved kysten og sett på sjøen og uværet. Den har blitt pisket full av havråk og tåke. På føttene har hatt en vanlig turbukse og denne har virkelig blitt godt våt. Så våt at jeg byttet før kjørte hjem. Jakken har jeg ristet et par ganger lagt den fra meg i baksetet, nærmest tørr.

Det er en formidabel jakke for alt slags vær, men en ting mangler den og det er Napoeonlommene som Borealis har. Dermed havner innholdet i lommene i klem mellom kropp og hoftebeltet.

Konklusjon

Nok en gang har jeg testet jakken med sykkelen i hovedfokus, men med denne jakken synes jeg det ble enda viktigere å ha muligheten til å bruke jakken til flere ting. Jeg opplever at denne jakken er noe varmere og for meg begrenser det de varmeste periodene noe. Det at jakken ikke har høye lommer gjør den litt mindre anvendelig, men jakkens vanntetthet gjør at den virkelig gjør seg gjeldende på listen over mulige jakker.