USWE Airborne 15L

Airborne 15LDrikkesekkReklameUSWEOppbevaringProdukttester

USWE Airborne produseres i flere varianter, men denne testen omhandler Airborne 15L. Sekken kommer enkelt innpakket i en plastpose. Som tidligere synes jeg dette er fornuftig nok da sekken skal tåle en del uansett. USWE produserer sekker tiltenkt forskjellige bruksområder og har en serie spesielt tiltenkt syklister. Sekken er testet etter prinsippene jeg har forklart tidligere i dette innlegget.

Det er viktig at sykkelhjulet.no oppleves som en objektiv produkttester og derfor opplyses det om at USWE Sports AB har sendt sekken i anledning denne testen.

Passform og ventilasjon

USWE Airborne 15L på tur
USWE Airborne 15L på tur

Sykkelhjulet har tidligere testet, blant andre, USWE Airborne 9L og dette er da storebroren Airborne 15L. Forskjellen 6 liter ekstra pakkevolum. Passformen er fremdeles upåklagelig. Hvorfor endre på noe som fungerer så bra som det patenterte systemet No Dancing Monkey.

Systemet er på ingen måte nytt for min del, men det kan virke litt spesielt for mange. Det kan minne om sikkerhetsselen i en racerbil. Du har ikke den tradisjonelle skulderstroppen som går fra sekkens topp og direkte ned til et feste på sekkens nedre del. Det er en stropp som går fra sekkens øvre del og ned til et kryss midt brystet. Her går høyre og venstre stropp inn i en festemekanisme som deretter går ned til sekkens nedre del. Slik jeg ser det er fordelene mange. Den ene store låsen midt på er enkel å åpne samtidig som den sitter godt fast når den skal. I tillegg slipper du tversoverstroppen over brystet og hoftebeltet. Det blir mye mer naturlig bevegelse i sekken på denne måten.

Justering skjer ved hjelp av fire store borrelåser på selve hovestroppene. Og alle fire kan justeres. Det er til og med forskjellige innfestinger som gjør at sekken er veldig tilpasningsdyktig. Ventilasjonen er det heller ikke noe å si på. Det blir ikke spesielt klamt i noen av bakkene som sekken er testet i og utforkjøringer med sekken på ryggen er ikke annet enn sann glede. Det er få sekker som faktisk kan måles opp mot systemet til USWE når det gjelder å sitte der den skal.

Rominndeling

Jeg har laget meg ei standard liste over innhold i sekken. Kort oppsummert så prøver jeg å få plass til:

 • 2 x slanger: Jeg kjører slangeløst og kan ende opp med å ikke få pumpet opp begge dekkene.
 • Lappesaker: Greit å ha om jeg har benyttet begge slangene
 • Dekkspaker: Uten disse får jeg ikke dekket av
 • Pumpe: Kjekt å ha for å få luft inn i dekket igjen
 • Girøre: Det svakeste leddet ved bakgiret. Ryker dette så må man ha et nytt et med seg
 • Girwire: Alltid kjedelig å måtte sykle i tyngste giret helt hjem
 • Multiverktøy / Leathermann: Fra småjusteringer til større reparasjoner trengs det verktøy.
 • Vindjakke / Regnjakke: Plutselig kan uværet komme over en
 • Mat / godteri: Det er godt med litt mat på turen
 • Vann: Superviktig på tur
 • Førstehjelpsutstyr: Har du vært utsatt for uhell uten førstehjelpsutstyr en gang, så gjør du det aldri igjen.
 • Kamera / GoPro: For dokumentering

Siden denne sekken er noen liter større enn forgjengeren, var jeg spent på hvor mye mer jeg fikk plass til i sekken. Og her følger faktisk USWE med i tiden. Etter hvert som dekkene blir større og større så er eksempelvis en høytrykkspumpe beregnet smale landeveissykler lite lurt å dra med seg i marka. Jeg har med meg Beto sin Transformer 17. Det er ikke blant de minste pumpene med sine 29cm, så det er få sekker som får plass til den. USWE har faktisk klar å gjøre rom til slike store pumper i ytre rommet sitt.

I tillegg er det godt med plass til blant annet slanger, dekkspaker, lappesaker, demperpumpe og smådeler som jeg gjerne vil ha med meg i marka om uhellet skulle være ute.

Rett innenfor ytterlomma finner du en åpen lomme. Denne er tiltenkt beskyttelse, hjelm eller lignende. Jeg pleier å legge en våt jakke eller andre ting som jeg ikke vil at skal være i hovedrommet her.

Så kommer vi til hovedrommet. Rommet domineres dessverre av en halvåpen pose til drikkeblæra. Det er en av de få negative tingene med denne sekken. Jeg liker at drikkeblæra og det tørre rommet er adskilt. Det er mulig det er jeg som er pessimist, men det at hovedrommet hvor alle de mest sårbare tingene dine ligger skal dele plass med vannet synes jeg lite om. Er man uheldig og punkterer blæra på et eller annet vis, så er det i værste fall 3 liter vann som kommer på avveie blant kamerautstyr, klær og mat.

Ekstralomme til skulderstroppene
Ekstralomme til skulderstroppene

Bæresystemet på denne sekken tillater ikke noen rom sydd inn i selve selene, men USWE gir med en liten flyttbar glidelåslomme. Denne er mulig å plassere rundt om på bæreselene og fungerer helt greit. Lomma er akkurat stor nok til en iPhone X. Festeordningen er to borrelåsbånd og disse er dessverre ikke faste nok, så lommen blir for hengende å slenge litt. Jeg fant en ordning med å lure borrelåsene inn under to refleksbånd som er sydd fast for så å feste borrelåsen rundt selve bæreselen.