#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

Beto Transformer 17

Av Christian Jensen27. juni 2018

Reklame

Beto Pumpe Transformer 17 Produkttester Vedlikehold

Hadde jeg sett Beto Transformer 17 i butikken, er jeg ikke så sikker på om jeg hadde sett på den i det hele tatt. forpakningen er er beskjeden og pumpa ser ut som en liten rar løsning for de som vil ha med seg ei større pumpe på tur. Eller faktisk, så er ikke pumpa så veldig stor heller. Som sagt, jeg hadde nok gått forbi. Jeg ble en smule overrasket over egenskapene til denne pumpa, så det er godt jeg har fått anledning til å teste den.

Denne pumpa er sendt til Sykkelhjulet.no fra Beto i forbindelse med denne artikkelen/testen.

Beto Transformer 17 forpakning
Beto Transformer 17 forpakning

Teknisk

Beto Transformer 17 er ei relativt stor pumpe. Med side 173 gram og 29 centimeter tar den litt plass i sekken. I forhold til mindre pumper, slik som referansepumpa brukt i disse testene, så er det nesten doble vekta og lengden. Transformer 17 har likevel to store fordeler. Den første er volumet. Den har nesten det doble praktiske volumet (se testbeskrivelsen her) og har en løsning som gjør at den kan brukes som fotpumpe. Pumpa serverer hele 11 bars trykk, noe som strengt tatt er unødvendig for en terrengsyklist, men når man kan sette foten på den ene delen av pumpa og bruke begge hender på pumpinga så går det markant fortere. Spesielt når volumet er såvidt stort.

En god og tydelig trykkmåler viser det aktuelle trykket i dekket. Den er lagt på en slik plass at det er mulig å se trykket både når man bruker pumpa som håndpumpe og fotpumpe.

Utseende og kvalitet

Beto Transformer 17 fotpumpe
Beto Transformer 17 fotpumpe

Beto Transformer 17 får navnet transformer fra en artig liten løsning i foten av pumpa. For ved å montere et roterende ledd 45 grader på pumpa kan selve foten på pumpa snurres inn og pumpa ligner veldig mye på ei litt forvokst håndpumpe. Designet er bra utført og pumpa er fin og bruke både som fotpumpe og håndpumpe. Det er få løse deler på pumpa, men den ene delen som kan skrus av er ventilkoblingen. Det er lurt å kunne snu denne slik at man kan bruke begge typer ventiler, men jeg er litt redd for at denne kan løsne etterhvert. En gummipakning sitter på plass her slik at den skal holde tett ved høye trykk og det fungerer bra.

Transformer 17 er også av teleskopvarianten. Det vil si at den har to stempel som trekkes ut etter hverandre når man drar ut pumpa. Det gjør at det blir ei stor pumpe med mye volum. Det er lite bevegelighet mellom de ulike stemplene og pumpa generelt virker til å være svært solid.

Navn Vekt 50 rep pump Antall pump for 29x2.4
PSI Ref MB* Volum 20 PSI 30 PSI
Lezyne 91g 15 994,1 32,5 371 rep 478 rep
Asaklitt Bicycle Pump 99g 20,3 1007,5 43,4 275 rep 355 rep
Beto EZ Telescope 96g 16,2 994,1 35,1 343 rep 443 rep
Beto Shock Supreme 216g 15,3 994,1 33,15 363 rep 469 rep
Beto Transformer 17 173g 30,2 994,1 65,43 184 rep 238 rep
SKS Airboy XL 93g 12,7 994,1 27,52 438 rep 565 rep
SKS Super Short 104g 15,7 994,1 34,02 354 rep 457 rep

Resultat

Beto Transformer 17 er ei stor pumpe. Med sin vekt på nesten det dobbelte av referansepumpa, så trodde jeg det skulle litt til at denne pumpa nådde opp. Etter noen minutter med prøving, så innså jeg plutselig hvor bra denne pumpa egentlig er. Den roterende foten gjør at man får fotpumpefølelse og kan legge kreftene til når man pumper. Tilnærmet dobbelt volum av andre pumper gjør den effektiv. Referansetesten endte opp med 184 pump for å nå 20psi og 238 pump for å nå 30psi. Det er under halvparten av referansetesten. Jeg har selv sittet på fjellet og pumpet opp slanger etter punktering. Da er de 80-90 grammene ekstra i sekken verdt hver eneste gram.

Jeg tror faktisk jeg har funnet meg en ny favoritt!

Christian Jensen

Sivilingeniør, terrengsyklist og relativt datakyndig. Ble bitt av sykkeldilla i ung alder, men først i 2008 slo det ut for fullt. Krydrer gjerne tilværelsen med gåturer og skigåing. Har siden 2009 bidratt på Sykkelhjulet.no og gjør det fortsatt. Trives best i skogen på sykkel, gjerne med følge og kamerautstyr.

Legg inn en kommentar