Utsiktstur

GrusHvilebenkenOrkangerRaudhåmmårnRuteSkogsstiStiSykkelSykkelturTerrengTreningTurOrkdalTurer
Kart

Kart

 • Lengde: 17,9km
 • Underlag: 35% asfalt, 40% grusveg, 25% sti/kjerreveg
 • Høydeforskjell: 366m
 • Beskrivelse: Favorittstarten min i Orkdal er Mo-marked. Så begynner her i dag også. Tar du turen etter klokken 18:00 så får du en fantastisk tur i kveldsolen. Turen går denne gangen nedover dalen (nordover). Rett før du treffer på E39, svinger du av sykkelstien og inn på en grusveg. Denne går over ei bru og her begynner klatringen. Ca halvveis i bakken treffer du på første utsiktspunkt (det står en benk her). På ca 100 meters høyde ser du utover dalen for første gang.
  Videre oppover passerer du en gård. Vel forbi denne skal du se etter første kjerreveg til venstre. Det står skiltet til Hvilebenken her. Tettvokst bjørk omfavner stien/vegen ei god stund. Det går mest nedover, men så endrer det seg brått og det begynner å gå brat toppover. Her treffer du på en benk. Det er ikke Hvilebenken, men det er et fantastisk utsiktspunkt. På ca 180 meters høyde ser du nok en gang utover dalen. Denne gangen har du også muligheten til å se litt oppover dalen i tillegg. I det fjerne ser du faktisk Trollhetta.
  Vegen fortsetter videre oppover. Hold til venstre de gangene du har muligheten til dette. Du kommer inn i en tett granskog og siden ut på en lysning igjen. På ei lita flate i lysningen skal du til høyre. Stien fortsetter oppover og inn i granskogen igjen. Til slutt treffer du på grusvegen igjen. Her skal du ikke være stort mer enn 10-20 meter. Midt på flata du kommer ut på, står det skilt oppover til Raudhåmmåren. Følg skiltingen inn på stien igjen. Et lite parti her er guffen og vanskelig. De fleste vil nok måtte trille sykkelen oppover noen hundre meter. Vel oppe på toppen er det et skilt som står i motsatt retning og som peker til «utsikt». Hit er det verdt å ta en liten tur nedom. Her står du på ca 330 meter og speider utover Orkdalen igjen. Utsiktspunktet er litt mer sørvendt, så det er enda bedre utsikt til fjellene i sør.
  Videre går turen mot det fineste utsiktspunktet. Kom deg tilbake til stien du svingte av (ved skiltet) og fortsett denne. Du kommer til et veivalg og her skal du ta til venstre. Ei lita kneik nedover og du står på Raudhåmmåren. Utsiktspunktet er godt inngjæret og skiltet. I tillegg står det et stort kart der som viser hva som er hva.
  Når en omsider har fått nok av utsikten går turen videre til kloppene. Kom deg opp til krysset før kneika og ta til høyre denne gangen (Ikke der du kom fra, men siste alternativet). Etter litt oppover kommer du til ei myr. På myra har noen gjort et større stykke arbeid med å legge ned klopper. De fleste er langsgående og kan være drastiske hvis du setter hjulet mellom. Det kan gå utover både bakgir og krank, så vær forsiktig. Etter at du er ferdig med myra kommer du til en større veg. Ta til venstre her og følg veien til du står nede ved Ulvåshytta. Sykle helt opp og følg skilting til Buvikvegen/Buvikløypa. Du kan ta et par snarveier merket med «Sti» til du står inderst i lysløypesløyfa. Her går det nok en gang en sti til Buvikløypa.
  Vel inne på denne stien bærer det nedover. På denne veien kommer du til et fantastisk utsiktspunkt. Her er det verdt å stoppe. Du får et kjempebilde over hele havneområdet og Orkanger sett fra en helt annen vinkel enn det man er vant med. Til slutt kan du følge vegen nedover til du treffer på grusvegen igjen. Når du har kommet inn på denne, er det en skarp høyresving og rett før den neste skarpe venstresvingen er det en skogssti som går rett frem. Ta denne og følg naturlig sti til du står i bunn av Rømmesbakkene. Ta til venstre og du kommer ut ved undergangen til E39. Nå kan du sykle igjennom sentrum og videre utover mot Evjen. Siden kan du fortsette sykkelstien til du kommer over E39 igjen. Nå er det bare å sykle samme veien som du startet turen på til du er tilbake på parkeringsplassen.
 • Passer til: Turen er velegnet for de med litt krefter i bena. Det er ikke så mange tekniske utfordringer, men det kan være litt bratt enkelte plasser. Det er ikke en tur som passer for barn, men har du en sykkelinteressert ungdom i hus så er ikke det noe problem.
 • Garmin-aktivitet: http://connect.garmin.com/activity/189272855