#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

Høgkneppen

Av Christian Jensen22. juni 2012

Grus Høgkneppen Kjentmannsmerket Orkanger Rute Skogssti Sti Sykkel Sykkeltur Terreng Tur Orkdal

Utsikt fra Høgkneppen
Utsikt fra Høgkneppen

Oppover i Orkdal (Sørover) ligger det flere fine topper. En av disse er Høgkneppen. Det er veg så godt som helt opp, men det siste er passe etablert sti. Utsikten herfra er flott, men man ser ikke så langt som på de andre toppene i Orkdal. Likevel er det verdt turen. Solen holder seg på Høgkneppen veldig lenge. Tar man turen opp hit mot ti-elleve på en midtsommersdag så ligger solen fremdeles i kanten og lyser opp trekronene. På veg oppover var det en del fuktige områder og skygger. Her var det et yrende insektsliv. Fuglene gjorde også sitt for å rense ut en del av dem, men det kan være greit å ta med seg eller på seg innsektsmiddel på vei oppover.

Skal man en liten tur kan man dessuten kjøre nesten helt opp. Det gjør at det er en kjempeegnet tur for bæremeis eller mindre barn. Utsikten er beskyttet med et tau.

Christian Jensen

Sivilingeniør, terrengsyklist og relativt datakyndig. Ble bitt av sykkeldilla i ung alder, men først i 2008 slo det ut for fullt. Krydrer gjerne tilværelsen med gåturer og skigåing. Har siden 2009 bidratt på Sykkelhjulet.no og gjør det fortsatt. Trives best i skogen på sykkel, gjerne med følge og kamerautstyr.

Legg inn en kommentar