Høgkneppen

GrusHøgkneppenKjentmannsmerketOrkangerRuteSkogsstiStiSykkelSykkelturTerrengTurOrkdal
Utsikt fra Høgkneppen

Utsikt fra Høgkneppen

Oppover i Orkdal (Sørover) ligger det flere fine topper. En av disse er Høgkneppen. Det er veg så godt som helt opp, men det siste er passe etablert sti. Utsikten herfra er flott, men man ser ikke så langt som på de andre toppene i Orkdal. Likevel er det verdt turen. Solen holder seg på Høgkneppen veldig lenge. Tar man turen opp hit mot ti-elleve på en midtsommersdag så ligger solen fremdeles i kanten og lyser opp trekronene. På veg oppover var det en del fuktige områder og skygger. Her var det et yrende insektsliv. Fuglene gjorde også sitt for å rense ut en del av dem, men det kan være greit å ta med seg eller på seg innsektsmiddel på vei oppover.

Skal man en liten tur kan man dessuten kjøre nesten helt opp. Det gjør at det er en kjempeegnet tur for bæremeis eller mindre barn. Utsikten er beskyttet med et tau.