Granasjøen rundt

AsfaltGranasjøenGrusNerskogenRennebuRuteSykkelSykkelturTreningTurTrollheimenTurer
Granasjøen

Granasjøen

 • Lengde: 27,3km
 • Underlag: 40% asfalt, 60% grusvei
 • Høydeforskjell: 154m
 • Beskrivelse: Jeg fant en parkeringsplass langs Granasjøen og slang meg på sykkelen. Å passende tempo syklet jeg i retning demningen og over denne (Jeg sykler altså med klokken). På andre siden er det en liten stigning og så går det en grusveg til høyre. Denne grusveien går egentlig i så å si hele vegen rundt. Sykler en på vegen kommer en tilslutt opp til asfalt igjen (13-14km). Hvis en mot formodning skulle dukke opp ved skitrekket, kan man snu sykkelen 180grader og komme seg ut på vegen igjen. Ta så til høyre og man burde komme seg ut til startstedet igjen. På turen min var jeg oppom skitrekket en tur. Derfor er det en liten “pigg” på kartet nederst til venstre.
 • Passer til: Omtrent alle som har hybrid eller offroad. Det er relativt flatt og hardt underlag. Relativt enkle stigninger, men undertegnede gikk på en smell i første bakke og var passe mør i beina resten av turen. Grusvegen er ikke trafikkert og passer til alle som klarer å komme seg på en sykkel. Asfaltvegen er 60-80km/t-sone. Dette kan være litt ekkelt for de minste.
 • Kommentar: Nå sitter sikkert noen av dere å lurer på om det er bryderiet verdt å kaste seg i bilen og kjøre avgårde. Det tar i grenseland av 2 timer å komme seg til Nerskogen. Det er kanskje ikke alle som synes dette er noe særlig. Jeg hadde behov for å sykle litt på nye stier og synes det var en flott måte å bruke dagen på. Det blir garantert flere turer i den retningen!
 • Garmin-aktivitet: http://connect.garmin.com/activity/102176162

  Høydeprofil: Granasjøen

  Høydeprofil: Granasjøen