#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

Løypealternativ: Leirfossen

Av Christian Jensen8. mai 2011

Grus Leirfoss Nidelva Rute Skogssti Sti Sykkel Sykkeltur Trening Trondheim Tur Trondheim Turer

Leira
Leira

Jeg har tidligere skrevet om Løypeprofil: Nidelva, Styggdalen, Ladestien. På runden i dag utforsket jeg østsiden av elva fra Nedre Leirfoss. Dette blir da istedenfor Mellomfossveien som slynger seg oppover langs vestsiden av elva. I begynnelsen av stien er det litt ulent, men stien er brei og fin. Så kommer en ut på odden i elva og herfra går det bratt oppover. Når en tror en er på toppen er det en liten nedoverbakke før det fortsetter minst like bratt oppover. Tilslutt står en på Leira. Herfra er det kjempefin kjerre/traktorvei til en står på gartneriet. Jeg synes det var et kjempefint alternativ til å sykle Mellomfossveien og gangstien over øvre demning.

Artikkelen fortsetter under annonsenChristian Jensen

Sivilingeniør, terrengsyklist og relativt datakyndig. Ble bitt av sykkeldilla i ung alder, men først i 2008 slo det ut for fullt. Krydrer gjerne tilværelsen med gåturer og skigåing. Har siden 2009 bidratt på Sykkelhjulet.no og gjør det fortsatt. Trives best i skogen på sykkel, gjerne med følge og kamerautstyr.

Én kommentar til “Løypealternativ: Leirfossen”

  1. Hei Christian,
    satt og googlet Leirfossen og kom inn på sida di. Tips om løype; Fra Øvre Leirfoss, ta vestsiden av Nidelva, langs bredden, over en liten bekk, opp en bratt bakke før du følger kanten av et tilsådd jorde. Da kan du komme inn i Tillermarka, med flere valg.
    Jeg løper ofte der, og den beste turen er nok å følge stien helt opp til Tillerbruvegen. Prøv den!
    Da er det også mulig å fortsette rett opp de bratte bakkene helt til Liaåsen. Den stigningen er tøff.
    Mvh. Bjørn

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: