#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

Lerkendal-Gråkallen-Lerkendal

Av Christian Jensen16. september 2010

Asfalt Gråkallen Grus Lerkendal Rute Skistua Sti Sykkel Sykkeltur Trening Trondheim Tur Trondheim Turer

Skistuområdet med gråkallen
Skistuområdet med gråkallen
  • Lengde: 19,0km
  • Underlag: 90% asfalt, 10% fjellsti
  • Høydeforskjell: 505m (Gråkallen: 551 moh)
  • Beskrivelse: Utgangspunktet er Lerkendal eller Tempe. Herfra går ruta over Stavne bru og opp Breidablikk. Herfra går den videre mot Byåsen Butikksenter og fortsetter hovedveien oppover til Skistua. Vel oppe på Skistua går det en vei oppover mot Gråkallen. Etter andre skarpe sving går det en sti oppover til Gråkallen. Opp dit går løypa. Når en er oppe har en klatret litt over 500 meter. En må velge samme sti ned igjen, men fra Skistua og videre er det utallige veivalg. Denne gangen valgte jeg samme vei ned.
  • Passer til: Denne stigningen fra Lerkendal og opp til Gråkallen er mer ment som en treningsøkt for å få opp puls og få syre i bena. Bommer en på tempoet oppover kan en virkelig havne i bakleksa og turen opp fra Skistua til Gråkallen byr på utfordringer med slitne bein. Om høsten er det også veldig vått oppover her og dette byr på tekniske utfordinger i tillegg. Å sykle opp og ned kan være en grei treningstur. Velger man i tillegg en annen sti på vei ned kan det bli ekstra morro.
  • Garmin-aktivitet: http://connect.garmin.com/activity/49160186
Høydeprofil: Gråkallen
Høydeprofil: Gråkallen

Artikkelen fortsetter under annonsenChristian Jensen

Sivilingeniør, terrengsyklist og relativt datakyndig. Ble bitt av sykkeldilla i ung alder, men først i 2008 slo det ut for fullt. Krydrer gjerne tilværelsen med gåturer og skigåing. Har siden 2009 bidratt på Sykkelhjulet.no og gjør det fortsatt. Trives best i skogen på sykkel, gjerne med følge og kamerautstyr.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: