Nidelva-Styggdalen-Ladestien

AsfaltBakklandetEstenstadGrusLadestienNidelvaRotvollRuteSkogsstiSolbakkenStyggdalenSykkelturTempeTrondheimTurVikåsenTrondheimTurer
Nidelva Styggedalen Ladestien

Nidelva Styggedalen Ladestien

  • Lengde: 31km
  • Underlag: 58% asfalt, 7% grusvei, 26% grussti, 9% skogsti
  • Høydeforskjell: 275m
  • Beskrivelse: Jeg hadde lyst til å sykle litt vekselvis sti, grus og asfalt. Det endte opp med at jeg startet på Tempe og syklet opp langs Nidelva. De har gjort om stien her litt når en kommer under E6 og den har blitt bredere med mindre gjørme. En ender opp på Leirfoss. Herfra sykler en opp til den øvre dammen langs elva på den høyre siden. På toppen av dammen krysser en over og fortsetter opp til Tverreggen. Så finner en frem til en liten grusvei som går fra rundkjøringen og oppover mot Styggdalen. Her er det gammel kjerrevei og skogssti. Den er godt igjengrodd og er en passende utfordring for en som vil prøve seg på litt stisykling. Etter en stund treffer en på grusveien som går over Styggdalen og ender opp på Solbakken Skole. Herfra sykler en ned til Vikåsen og ned en grusvei til Rotvoll. Herfra følger en Ladestien til den treffer på Ladehammeren. Deretter sykler en opp Strandveien og over på Kirkegata og ender opp på Bakklandet. Herfra går turen på vestsiden av Holtermansveien til en er på Tempe igjen.
  • Passer til: Løypa er nok for den som har syklet litt. Spesielt opp til Styggdalen, som er litt ulent. Har en en sønn eller ei datter på 14-15 som sykler aktivt, er nok dette passende startnivå. Ellers er det artig for en som har lyst til å utfordre seg selv og benmusklaturen litt. Anbefales!!
  • Garmin-aktivitet: http://connect.garmin.com/activity/37006918
Høydeprofil: Nidelva Styggdalen Ladestien

Høydeprofil: Nidelva Styggdalen Ladestien