#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

Nidelva-Styggdalen-Ladestien

Av Christian Jensen16. juni 2010

Asfalt Bakklandet Estenstad Grus Ladestien Nidelva Rotvoll Rute Skogssti Solbakken Styggdalen Sykkeltur Tempe Trondheim Tur Vikåsen Trondheim Turer

Nidelva Styggedalen Ladestien
Nidelva Styggedalen Ladestien
  • Lengde: 31km
  • Underlag: 58% asfalt, 7% grusvei, 26% grussti, 9% skogsti
  • Høydeforskjell: 275m
  • Beskrivelse: Jeg hadde lyst til å sykle litt vekselvis sti, grus og asfalt. Det endte opp med at jeg startet på Tempe og syklet opp langs Nidelva. De har gjort om stien her litt når en kommer under E6 og den har blitt bredere med mindre gjørme. En ender opp på Leirfoss. Herfra sykler en opp til den øvre dammen langs elva på den høyre siden. På toppen av dammen krysser en over og fortsetter opp til Tverreggen. Så finner en frem til en liten grusvei som går fra rundkjøringen og oppover mot Styggdalen. Her er det gammel kjerrevei og skogssti. Den er godt igjengrodd og er en passende utfordring for en som vil prøve seg på litt stisykling. Etter en stund treffer en på grusveien som går over Styggdalen og ender opp på Solbakken Skole. Herfra sykler en ned til Vikåsen og ned en grusvei til Rotvoll. Herfra følger en Ladestien til den treffer på Ladehammeren. Deretter sykler en opp Strandveien og over på Kirkegata og ender opp på Bakklandet. Herfra går turen på vestsiden av Holtermansveien til en er på Tempe igjen.
  • Passer til: Løypa er nok for den som har syklet litt. Spesielt opp til Styggdalen, som er litt ulent. Har en en sønn eller ei datter på 14-15 som sykler aktivt, er nok dette passende startnivå. Ellers er det artig for en som har lyst til å utfordre seg selv og benmusklaturen litt. Anbefales!!
  • Garmin-aktivitet: http://connect.garmin.com/activity/37006918
Høydeprofil: Nidelva Styggdalen Ladestien
Høydeprofil: Nidelva Styggdalen Ladestien

Artikkelen fortsetter under annonsenChristian Jensen

Sivilingeniør, terrengsyklist og relativt datakyndig. Ble bitt av sykkeldilla i ung alder, men først i 2008 slo det ut for fullt. Krydrer gjerne tilværelsen med gåturer og skigåing. Har siden 2009 bidratt på Sykkelhjulet.no og gjør det fortsatt. Trives best i skogen på sykkel, gjerne med følge og kamerautstyr.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: