Estenstadmarka I

DragvollEstenstadGrusRuteSkogsstiStiSykkelSykkelturTreningTrondheimTurTrondheimTurer
Estenstad I - kart

Estenstad I – kart

  • Lengde: 13,8km
  • Underlag: 50% grusvei/sti, 30% skogssti, 20% myr/skogbunn
  • Høydeforskjell: 234m
  • Beskrivelse: Det finnes en rekke artige stier man kan forville seg inn på i Estenstadmarka. Derfor tenkte jeg at jeg skulle sykle opp et par av dem. Dette blir da den første runden. Parkeringsplassen på Dragvoll er et fint utgangspunkt for sykkelturen. Her er det god plass. I øvre, høyre hjørne på parkeringsplassen går det en grussti. Følg denne til du treffer på et jorde og følg jordet langs høyre kant (hvis avlingen dekker til den lille stien på høyreside kan en sykle rundt dragvollhallen istedenfor). I enden av jordet tar en til høyre og følger langs åskammen til en treffer på veien som går inn til parkeringen i bunn av estenstadbakken. Rett før parkeringen tar en til høyre og over kulen til Kleivaveien. På det laveste punktet her går det en sti til venstre som igjen leder inn til lysløypa som går bak Steinåsen. Følg denne lysløypa til den ender ut midt i Estenstadbakken. Sykle så grusveien opp til en er nesten på toppen. Herfra er det skiltet til Månen. Sykle rundt Månen og ned til Styggdalen. Herfra er det skiltet til Lomtjønna. Dette partiet var VELDIG bløtt når jeg syklet opp løypa. Så når en kommer til myrene valgte jeg å sykle på høyre side til en treffer på stien/veien som kommer opp fra Liaåsen. Sving til høyre inn på denne stien og følg den ned mot Styggdalen igjen. Begynn på stigningen opp mot og igjennom Styggdalen for så å svinge til venstre ned mot demningen mellom Tømmerholtdammen og Estenstaddammen. Sykle opp på veien som går opp mot Estenstadhytta. Ta til venstre og ta til høyre like etter (ned akebakken). Sykle mot Stokkanhaugen. Etter et stykke kan man sykle ned til asfaltveien igjen og treffer på grusstien man begynte på. Sykle tilbake til utgangspunktet.
  • Garmin-aktivitet: http://connect.garmin.com/activity/38626792
Estenstad I - Høydeprofil

Estenstad I – Høydeprofil