#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

Jonsvatnet rundt

Av Christian Jensen20. mai 2010

Asfalt Bratsberg Dragvoll Grus Jonsvatnet Rute Solbakken Sykkel Sykkeltur Tempe Trening Trondheim Tur Trondheim Turer

Jonsvatnet rundt
Jonsvatnet rundt
 • Lengde: 41km
 • Underlag: Asfalt 85%, Grus 15%
 • Høydeforskjell: 202m
 • Beskrivelse: Jeg valgte nok en gang å begynne løypa på Tempe. Et annet passende startpunkt kan være Dragvoll og da kan en korte ned løypa litt også. Fra Tempe sykler jeg opp bak stadion og opp Dybdalsvei. Herfra valgte jeg stien som går opp mot blomsterbyen og ender opp til venstre for Bunnprisen på studenbyen. Denne går videre under veien og inn langs kirkegården. Så følger en Gamle Jonsvannsveg opp til den treffer Jonsvannsvegen. Følg så denne til en treffer på Fylkesvei 861 som går rundt Jonsvannet. Etter hvert ender denne veien opp i fylkesvei 875. Denne går på sørsiden av Jonsvatnet og ender opp i Brattsbergveien. Følg så denne til rundkjøringa ved Tverreggen. Parkerte du på Dragvoll kan du sykle igjennom Risvollan og opp til Steinåsen og videre herfra til Dragvoll. Hvis ikke følger en Brattsbergveien til den ender opp i Sorgenfriveien og da er en på Tempe igjen.
 • Passer til: Jonsvatnet rundt er ei lang løype, men har man god tid kan familien gjerne være med. Det blir nok litt for tungt for de minste, men boller og brus kan gjøre underverker. Som treningsløype er runden utmerket. Det er mange og relativt korte bakker som gjør at en ikke stivner til for fort.
 • http://connect.garmin.com/activity/34261440
Løypeprofil Jonsvatnet rundt
Løypeprofil Jonsvatnet rundt

Artikkelen fortsetter under annonsenChristian Jensen

Sivilingeniør, terrengsyklist og relativt datakyndig. Ble bitt av sykkeldilla i ung alder, men først i 2008 slo det ut for fullt. Krydrer gjerne tilværelsen med gåturer og skigåing. Har siden 2009 bidratt på Sykkelhjulet.no og gjør det fortsatt. Trives best i skogen på sykkel, gjerne med følge og kamerautstyr.

3 kommentarer til «Jonsvatnet rundt»

 1. Heisann.
  Artig blogg!
  Ettersom det ser ut som du har styr på korleis trøndelags potensielle løypeprofilar ser ut, så spør eg deg:) Eg er på jakt etter ein lang bakke(minst 20 min for ein middels slapp sykelist), med nokolunde jamn stigning og utan hinder som lyskryss o.l. som eg kan bruke til testing. Har tidligare brukt Ila-Skistua, men er no drittlei av å sykle på raudt lys og den serdeles ujamne stigninga. Om du har noko tips er det supert! Må eg til Dovre eller hur?

  Helsing Ole

 2. Du skal nok lete lenge etter en like lang og fornuftig bakke som Ila->Skistua. De nærmeste alternativene jeg kan komme på er Steinberget (gatenavn), Krysset Ranheimsvegen/Gamle E6 opp Vikelvveien, fra Bekken opp til estenstadhytta og muligens fra Sluppen bru opp til tonstakrysset. Men ingen så gode som Ila->Skistua

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: