#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

Tempe-Estenstad-Utleirmark

Av Christian Jensen11. juli 2009

Asfalt Estenstad Grus Rute Skogssti Sykkel Sykkeltur Trening Trondheim Tur Utleirmark Trondheim Turer

Det er veldig lenge siden jeg har lagt ut noen løyper nå, så tenkte jeg skulle legge ut en liten tur jeg hadde her om dagen. Nå har jeg endelig fått meg skikkelig trackingutstyr også. Så det skal se en del bedre ut enn tidligere. Det er skikkelig morsomt å sykle rundt for tiden.

Høydeprofil
Høydeprofil

Denne løypa tar utgangspunkt på Tempe i Trondheim. Den begynner med et lite flatt område den første kilometeren. Så stiger løypa jevnt opp til Moholt for så å flate ut et lite stykke. Fra 3 til litt over 4 kilometer er det jevn stigning igjen opp til Dragvoll. Herfra er det en liten nedoverbakke til bakkene igjennom skaret og oppover mot Estenstad begynner. Halvveis i bakken opp mot Estenstad bryter løypa av og tar nedover igjen. For så å sykle omtrent i retning av Risvollan. Her når en løypas høyeste punkt. Litt vanskelig å forklare stiene rundt om i Estenstadområdet, så det kan være lettere å se på bildet. Jeg bruker rundt 50 minutter på løypa når jeg holder jevnt tempo. Da har jeg en gjennomsnittshastighet på ca 16km/t og en toppfart på litt over 40km/t.

Løypebilde
Løypebilde

Artikkelen fortsetter under annonsenChristian Jensen

Sivilingeniør, terrengsyklist og relativt datakyndig. Ble bitt av sykkeldilla i ung alder, men først i 2008 slo det ut for fullt. Krydrer gjerne tilværelsen med gåturer og skigåing. Har siden 2009 bidratt på Sykkelhjulet.no og gjør det fortsatt. Trives best i skogen på sykkel, gjerne med følge og kamerautstyr.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: