Service på dempere

DempegaffelDemperDemperserviceFoxServiceService og vedlikehold

Demperservice er en av de punktene som kan høres utfordrende ut på en sykkel. Jeg har tidligere skrevet litt om demperservice. Siden denne er veldig spesifikk for hver type demper, er det ikke noe poeng å skrive i detaljer om hvordan man går frem. Denne gangen valgte jeg å levere både demper og gaffel til den lokale sykkelbutikken (Husdal Sport) for å få gjennomført servicen der.

Jeg benytter for ordens skyld Husdal Sport til mye det jeg trenger i forbindelse med syklene mine. Servicen utført i dette innlegget er ikke sponset på noe vis og er avtalt uavhengig av dette innlegget.

De fleste dempere skal ha tilsyn så ofte som hver 50 time. Typisk pakninger mellom statiske og bevegelige deler og glideflater. Hovedservicer går ofte på 100 eller 200 timer.

Det som setter litt av stopperen for å gjøre service selv, er ofte utstyret som trengs. Har du skuffen full av verktøy fra tidligere prosjekter, kan det være lønnsomt. Noen dempere krever nitrogenfylling og da må du nok sende den avgårde for fylling da man sjelden har slikt utstyr hjemme. Hvis ikke så er det stort sett overkommelig å gjennomføre jobben, men den er tidkrevende.

Har du en gammel demper og vil lære, så er det verdifull læring. Har du nytt utstyr, så er det anbefalt å sette det bort. Under ser du noen utvalgte bilder fra Husdal Sport sin serviceavdeling når de servet min demper og gaffel.