Birk Trail sykkelshorts

BekledningBirkProdukttesterReklameSykkelshortsBekledning og beskyttelseProdukttesterTerningkast 5

I år tester Sykkelhjulet et utvalg fra Birk Sport sin kolleksjon for syklister. Birk har også en sykkelshorts i kolleksjonen sin og denne testen omhandler denne shortsen.

Shortsen er for ordens skyld sendt til Sykkelhjulet til denne testen fra Birk Sport.

Førsteinntrykk

Som de andre produktene til Birk så kommer også shortsen i en enkel pose og informasjonen som er knyttet til shortsen er begrenset. Også dette plagget er av den beskjedne typen som gjerne kan brukes til andre ting enn sykling. Den sitter pent og kan veldig godt brukes både til å gå turer i og eventuelt som en hverdagsshorts.

Det er ikke tvil om at denne shortsen er en kort variant av buksa som sykkelhjulet testet for en stund tilbake. Den samme lomma montert på venstre lår og den samme gummierte linningen har funnet veien til denne shortsen.

Den gummierte kanten setter jeg virkelig pris på da skjorta sitter der den skal på selv de lengre turene. Lomme på venstre lår er like stor og god som på buksa. Foran finner du også de samme store gode trykknappene og glidelåsen slik at shortsen skal holde seg på plass.

De første turene

For min del så er shorts en del av sommerbekledningen. Jeg liker ikke å sykle rundt med tettsittende drakt på tur. Det er noe med det at turen skal være behagelig og det synes jeg den blir når man har på seg litt mer baggy klær.

Siden denne shortsen kopierer de fleste funksjoner som buksa har så er utgangspunktet veldig bra. Den har ikke den ventilerte delen på siden. Det trenger den ikke heller, da kortbukser definitivt lufter bedre enn langbukser.

Shortsen fra Birk sitter godt

Jeg setter fremdeles pris på at shortsen har den gummierte kanten på innsiden slik at skjorta sitter der den skal på hele turen. Jeg har ikke hatt anledning til å prøve shortsen over lengre tid, men det virker som om kvaliteten i gummien er god slik at skjorta sitter der den skal til neste sesong også.

Rundt knærne så er det noe rom, men du kommer nok ikke til å få plass til de aller største knebeskytterne. Jeg sykler ikke så ofte med beskyttelser over knærne, så for min del spiller det ikke så stor rolle.

Lårlommen finner du fremdeles på venstre side. Jeg synes dette er noe upraktisk siden jeg gjerne plukker opp ting som mobiltelefon med høyre hand. Dette kommenterte jeg også på buksa.

Etter et par lengre turer i marka så har jeg rukket å bli både varm og sølete. Shortsen er ikke spesielt motstandsdyktig for fukt, men til gjengjeld så tørker den fort. I sommerhalvåret prioriterer jeg heller rask tørk og pustende klær, enn tette og lite pustende klær.

Oppsummering

Denne shortsen fra Birk Sport sin Birk-kolleksjon er et ypperlig sommerplagg. Utseendet er så beskjedent at du fint kan bruke shortsen i flere anledninger, eksempelvis en fjelltur (uten sykkel).

Passformen er god og den gummierte kanten i linningen gjør at plaggene holder seg på plass. Det eneste minuset for min del er at lommen er på feil side.

Nok en gang så ender jeg opp med en sterk femmer på terningen!

Terningkast 5