Birk Trail sykkelbukse

BirkBukseProdukttesterReklameTrailProdukttesterTerningkast 5

I år tester Sykkelhjulet et utvalg fra Birk Sport sin kolleksjon for syklister. Først ut var en meget interessant sykkeljakke. Den observante har nok sett ei bukse med Birk-logo på det forrige innlegget. Buksa er tettsittende og tiltenkt for syklister. Den slo selvfølgelig følge med jakken på testene.

Buksen er for ordens skyld sendt til Sykkelhjulet til denne testen fra Birk Sport.

Førsteinntrykk

Buksa kommer i en enkel pose. Det er tross alt ei bukse som skal tåle vær og vind, så noe mer trengs på ingen måte. I første øyekast så kan det virke som en ganske så normal turbukse. Og det kan du gjerne bruke den som også om du vil. Det er ikke en tights, men den sitter relativt tett på kroppen.

Langs sidene på buksa finner du en lang glidelås. Det er litt vanskelig å oppdage dette i begynnelsen, men glidelåsen er sydd over i nærheten av knærne. Dette gjør at nedre del av glidelåsen fungerer som ekspandering av bena slik at du får buksa lettere av og på, mens øvre del fungerer som lufting. Tar du glidelåsen ved hofta nedover vil du finne en netting bakom.

På buksens venstre ben finner du ei lårlomme. Denne er stor og god og rommer gjerne en telefon av den store typen.

I livet finner du en gummiert kant på innsiden. Dette er genialt for å holde t-skjorten på plass. I tillegg er det to solide gode knapper og en glidelås. Denne buksa kommer ikke til å sprette opp med det første.

De første turene

Buksa ble selvfølgelig med ut på tur. Den ble testet sammen med Birk First+ jakken. De to plaggene fungerer veldig godt som et skall mot vær og vind. Buksa er riktig så robust og tåler en del før det trenger vann inn. Den blir våt til slutt, men et par timer i marka går veldig bra.

Geitryggen med Birkantrekk

Passformen på buksa oppleves som bra. Den sitter på plass og har ingen sømmer eller designelementer som gnager noen plass på turen. Det er, som tidligere nevnt, ei ganske tettsittende bukse. Likevel kryper den ikke oppover slik som enkelte bukser har en tendens til å gjøre. Gummikanten inni buksa holder også t-skjorta på plass slik den er designet for å gjøre. Alt i alt så er opplevelsen med buksa svært bra.

Det jeg likevel må sette fingeren på er plassering av lårlomma. For den er på venstre ben. For meg så blir dette helt feil. Jeg betjener ofte telefonen med høyre hand og det er naturlig at det er høyre hand som søker ned i lomma etter telefonen. I tillegg så er glidelåsen montert horisontalt på benet når du står oppreist. Dette fungerer utmerket på ei turbukse, men på ei sykkelbukse skulle jeg ønske at glidelåsen var vinklet noe fremover slik at innholdet ikke sklir ut om man åpner glidelåsen med en fot på pedalen.

Padding finner du ikke i denne buksa. Det er heller ikke satt av lommer eller laget fester for padding. Må du ha det, så kan du enten finne deg ei bukse med padding eller bruke en bokser med padding. Sistnevnte pleier ofte jeg benytte på lengre turer.

I den store sammenhengen er nok dette en liten bagatell for buksa er god å ha på seg og fungerer svært bra på sykkelen. Selv om det er ei sykkelbukse, så skriker den ikke sykkelbukse. Derfor er det ingenting i veien for at du kan bruke den til flere ting, for eksempel som turbukse eller hvis du skal ut en tur på ski.

Oppsummering

Birk Trail er ei svært behagelig bukse å ha på seg. Den fungerer godt til sykling, men kan fint brukes til andre aktiviteter også. Det er en liten bagatell at lomma er på feil ben og at glidelåsen til lomma kunne vært vinklet annerledes. Nok en gang finner jeg frem terningen og lander den på en sterk 5.