8 ting jeg alltid har i sekken

SykkelSykkelturUtstyr i bruk

På sykkeltur kan man raske med seg de utroligste ting, men det er sjelden man får brukt for alt sammen. Denne gangen skal jeg liste opp de 8 mest nødvendige tingene.

1. En ekstra slange

Slanger og lappesaker
Slanger og lappesaker

Jeg kunne strengt tatt bare tatt med meg lappesaker, men det tar tid å finne et hull i slangen og lappe den sammen. Derfor har jeg med meg en ekstra slange slik at jeg bare kan vrenge av dekket og få puttet i en ny slange og komme meg av gårde igjen.

2. Lappesaker

Selv om jeg har med meg slange så blir lappesakene alltid med. Man vet aldri hvor mange ganger man punkterer, så derfor er det greit å ha med seg om det skulle bli en punktering nummer 2. Hvis jeg er ute og sykler på lengre turer og stopper for å spise litt, så bruker jeg også lappesakene til å lappe den slangen som allerede er punktert. Dermed slipper jeg å bruke tid på å lappe slange hvis uhellet skulle inntreffe gang nummer 2. I lappesakene har jeg og dekkspakene.

3. Pumpe

Uten pumpe så kommer man ikke spesielt langt om man punkterer. I tillegg så skjer det ofte at jeg slipper ut litt luft i terreng som krever bedre grep. Jeg har prøvd et stort antall pumper, men favoritten min er nok minifotpumpa fra Beto. Det er på ingen måte den minste pumpa du får fatt i med sine 173 gram og 29cm, men den kan virkelig pumpe opp dekk i godt tempo.

4. Multiverktøy

Multiverktøy
Multiverktøy

Multiverktøy er alltid kjekt å ha med seg på tur. Her er det et passende utvalg skruverktøy, eikenøkler og kjedekutter. Faktisk så har jeg hatt det samme verktøyet siden jeg begynte å sykle for alvor i 2008. Når man først har funnet favoritten, så er det vanskelig (og unødvendig) å finne et alternativ. Det skjer rett som det er at noe løsner, eller at noe må løsnes for å få fikset sykkelen. Derfor blir multiverktøyet alltid med på tur.

5. Vindjakke

Nå man er ute og sykler skjer det rett som det er at været skifter. På sykkelen merker man det sjelden, men når man stopper så blir det ofte kaldt. Da er det godt å kunne trekke på seg ei vindjakke for å få det litt lunere. I tillegg så fungerer den som et ekstra lag om det skulle finne på å blåse litt ekstra på toppene. Jeg bruker ei enkel og billig vindjakke med liten pakkvekt og lite pakkvolum.

6. Vann

Bergans Fløyen feste av drikkeslange
Drikkeblære

Jeg blir ofte tørst når jeg er på tur derfor er vannet alltid med meg. Ofte fyller jeg også vann underveis på turer og da kan det være greit å vite om det er fare for harepest og andre sykdommer i området en farter. På de lokale turene nøyer jeg meg ofte med en 5-7dl, men på lengre turer blir det enten etterfylling eller så har jeg med meg bortimot 3 liter.

7. Førstehjelpssaker

Førstehjelpssaker har jeg også hatt med i sekken min ei god stund. Disse får jeg sjelden brukt for, men jeg har stoppet et par ganger og hjulpet til i forbindelse med ulykker. De gangene har førstehjelpssakene vært gull verdt.

8. Kamera

Jeg driver med landskapsfotografering og poster gjerne et innlegg og to i uka om sykling. Selvfølgelig blir kameraet med meg over alt på sykkelturer. Det er viktig å kunne dokumentere det man driver med.