Birk First+ sykkeljakke

BirkJakkeProdukttesterReklameProdukttesterTerningkast 5

I år tester Sykkelhjulet et utvalg fra Birk Sport sin kolleksjon for syklister. Først ut er en meget interessant sykkeljakke. Den har signalfarger, interessant delforing i front og oppbevaringslommer. Jakken er selvfølgelig tatt med ut i vær og vind for at den skal få en grundig test.

Jakken er for ordens skyld sendt til Sykkelhjulet til denne testen fra Birk Sport.

Førsteinntrykk

Denne jakken er en av flere typer sykkeljakker som Birk Sport tilbyr. Jakken har ingen store innpakninger eller bokser. Den kommer som den er i en beskjeden liten pose. Jakken har store paneler og en enkel glidelås foran. Et lite beskjedent emblem over venstre bryst forteller at det er Birk. Ellers har jakken en glidelåslomme foran og tre lommer til ting og tang på ryggen. På siden av de tre lommene er det lagt til en stikklomme med glidelås. Jakken er sydd med lengre paneler bak slik at korsryggen blir dekket selv om man lener seg frem til styret.

Når man åpner glidelåsen blir man møtt med en da en glidelås. Denne glidelåsen åpner et sort for inni selve jakken. Denne jakken har nemlig et dobbelt frontpanel. Et panel som beskytter mot vær og vind og et panel på innsiden som skal gi et ekstra tykt lag der hvor du er mest værutsatt i fart.

Birk First+ Sykkeljakke Dobbelt frontpanel
Birk First+ Sykkeljakke Dobbelt frontpanel

I tillegg til å være vindavvisende er jakken også vannavvisende og pustende. Det vil si at den før eller siden kommer til å slippe inn vann, men når man sykler vil ikke dette nødvendigvis være negativt.

Ellers virker jakken til å være av god kvalitet. Den har gode, forsterkede sømmer og panelene er skåret pent ut. Alle glidelåser er utstyrt med en liten gummitapp som gjør at det er lettere å få fatt på glidelåsen selv om man har på seg hansker.

De to glidelåslommene er noe små. Det er selvfølgelig plass til bankkort og nøkler, men telefonen skal noe til å få plass til oppi disse lommene. Jeg liker å ha telefonen min beskyttet når jeg er ute og sykler og det å stikke den nedi en av de åpne lommene synes jeg blir litt for risikabelt.

De første turene

Det er først når man får prøvd produktet at funksjonaliteten blir satt på prøve. Derfor er det bare å få på seg jakken og komme seg ut å prøve. Været i Trøndelag har ikke akkurat vært på topp den siste tiden, så det er perfekt testmiljø for jakken.

På tur med Birk First+ jakke

Jeg har på meg ei langbukse, ei langermet trøye og sykkeljakken rett oppå den igjen. Gradestokken har krøpet opp til 5 varme, men sola har ikke spesielt lyst til å titte frem enda.

Det som er spennende med nytt tøy er at man ikke alltid vet helt hva man skal kunne forvente seg. Jeg har glidet opp begge glidelåsene slik at jakken skal være så varm som mulig. Det er selvfølgelig alltid kaldt før man kommer seg godt nok i gang, men det tar ikke mange hundre meterne før jakken viser hva den er god for. Med litt varmeproduksjon fra kroppen så holder den godt på varmen. Jeg har ingen problemer med å gjennomføre en 2 timers tur og kroppen har grei temperatur hele veien. Jakken har som tidligere skrevet varmepaneler i front som det er mulig å dele opp. I tillegg er det lagt inn strategiske paneler i armer og på kroppen.

Jakken blir testet på flere turer og når temperaturen kryper over 10 grader så må jeg inn og justere litt på det innvendige frontpanelet. I kraftanstrengelser blir det fort varmt. Man må ned med ytre glidelås, justere litt på den indre glidelåsen også opp igjen med den ytre. Da dekker det varmende panelet mindre på innsiden av jakken og jakken oppleves fort som noe kaldere. Jeg har vært borti plagg som har flere lag, men ikke jakker som har to variable lag slik som denne har.

Jeg pleier ofte å sykle med sekk eller annen oppbevaring på sykkelen og kommer nok ikke til å slutte med det. Oppbevaringsmulighetene i denne jakken er likevel tilstrekkelige slik som jeg ser det. Den har tre lommer bak som man kan legge fra seg saker og ting i, samt to glidelåslommer som passer fint til bankkort og nøkler. Skal du ha med deg telefonen så kan det hende at glidelåslommene på jakken er litt små. Du kan selvfølgelig velge en av de tre åpne lommene, eller velge å legge telefonen et annet sted.

Oppsummering

For meg så fungerer jakken godt når det er fra rundt 0 til 10 grader. Nå har jeg ikke prøvd jakken i lavere eller høyere temperaturer, men det har ikke vært verken for varmt eller for kaldt. Det er derfor verdt å anta at den også vil fungere utenfor disse temperaturområdene.

Det doble frontpanelet er supert. Det gjør at man enkelt kan regulere varmen med de to glidelåsene. I tillegg sitter jakken godt på meg. Den er bevegelig i de rette områdene slik at den ikke strammer når man sitter på sykkelen.

Oppbevaringsmuligheter både med og uten glidelås gjør at man kan få med seg litt å spise på i baklommene og eventuelt nøkler og bankkort i de lommene som har glidelås.

Det er faktisk bare en ting å utsette på denne jakken og det er størrelsen på glidelåslommene. Jeg lander på en god 5-er på terningen.