Trollheimen leverer igjen

StisykkelSykkelturTerrengTrollheimenTurTrollheimen

Jeg må en tur og to til Trollheimen for å sykle i løpet av en sesong. Fjellet er flott å sykle i og når været er upåklagelig så er det ganske enkelt fantastisk. Når man i tillegg har med seg følge så er det virkelig topp.

En morgen satte jeg sykkelen på taket og dro oppover mot Trollheimen. Planen var å sykle runden fra Granasjøen til Jøldalshytta og tilbake på nordsiden av Gråfjellet. Minillastien er en fin måte å unngå noen kilometer grusvei, så da ble det et godt alternativ.

Jeg møtte Øyvind ved parkeringsplassen og etter litt forberedelser dro vi avgårde. Etter noen hundre meter på asfalt var det inn på sti. Den er passe teknisk og gir deg en 150 høydemeter på en behagelig måte.

I enden av stien blir det en kilometer med grusvei før stien fortsetter fra Heldalssætrene innover mot Jøldalshytta. I rota av Gråfjellet tok vi av til venstre og fortsatte mot Minilla igjen.

Hvis du er på jakt etter sykkelområder så er Trollheimen definitivt å anbefale. Her er det noe for en hver smak.