#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

Minillastien

Av Christian Jensen15. september 2012

Minilla Minillstien Nerskogen Rute Sti Sykkeltur Terreng Terrengsykkel Tur Trollheimen Turer

Minnilastien
Minnilastien
  • Lengde: 12,9km
  • Underlag: 31% asfalt, 20% grusveg/kjerreveg, 49% tursti/terreng
  • Høydeforskjell: 385m
  • Beskrivelse: Hvis du bare vil en liten runde for å teste terrengformen så er denne stien perfekt. Det kan fungere som en fredagstur hvis du har planer om en lengre utflukt på lørdagen. Med litt knoting så tar turen ca 2 timer. Med utgangspunkt i en parkeringsplass mellom Minnila og Nerskogen kirke, syklet jeg i retning Minnila. Rett før veien krysser elva så går det en sti merket med Minnilastien. Dette er en grønnmerket sti, altså forholdsvis lett. På sykkel blir den derimot litt mer knotete, men de fleste bør klare den med litt trening. Når man kommer opp til en benk etter ca 1 kilometer slutter den grønne stien. Herfra er det gammel umarkert sti og denne blir straks verre både for vandrere og syklende. Til slutt er det bare spor som går over myrene. Jeg erfarte at det lønner seg å søke ned mot elva. Her går det et markant spor som fiskerne bruker. Etter litt av og på, kommer du opp til Stolheisen. Herfra er det enkel sykling på grus og asfalt tilbake til bilen.
  • Passer til: Har du et par timer til overs en ettermiddag, er denne turen perfekt. Du trenger ikke mye terrengerfaring for å ha glede av det første partiet og kan eventuelt snu når du kommer til benken. Fra benken og opp blir det mye knot, men det er artig det også.
  • Garmin-aktivitet: http://connect.garmin.com/activity/221900479

Artikkelen fortsetter under annonsenChristian Jensen

Sivilingeniør, terrengsyklist og relativt datakyndig. Ble bitt av sykkeldilla i ung alder, men først i 2008 slo det ut for fullt. Krydrer gjerne tilværelsen med gåturer og skigåing. Har siden 2009 bidratt på Sykkelhjulet.no og gjør det fortsatt. Trives best i skogen på sykkel, gjerne med følge og kamerautstyr.

Én kommentar til “Minillastien”

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: