Osprey Raptor 10

OspreyRaptor 10ReklameOppbevaringProdukttester

Da er det duket for første test i 2019. Osprey har en spennende serie med sekker og en av nyhetene for 2019 er Osprey Raptor 10. Det er ikke så lenge siden Sykkelhjulet.no testet Osprey Raptor 14 og med denne friskt i minnet gyver vi løs på lillebroren.

Det er viktig for meg at sykkelhjulet.no oppleves som en objektiv produkttester og derfor opplyser jeg om at Osprey Europa har sendt sekken i anledning denne testen.

Osprey Raptor 10 og 14
Osprey Raptor 10 og 14

Passform og ventilasjon

Osprey har lang erfaring med sekker og denne sekken er intet unntak. Selv om det ikke finnes så mange justeringsmuligheter på selve høyden av sekken, finnes det forskjellige modeller for gutt og jente. Når jeg tar på meg sekken så passer den riktig bra. Et par enkle grep med skulderremmene og litt justering av magebelte og brystbelte, så sitter sekken som den skal.

Osprey velger tradisjonell innfesting av sekken sin. Den har to normale remmer som går over hver skulder og to tverrgående remmer som holder skulderremmene på plass. Bryststroppen kan justeres i høyden i tillegg til å kunne justeres inn og ut. Det er et enkelt lite grep som gjør sekken mye mer annvendelig.

Osprey Raptor 10 lufting i rygg
Osprey Raptor 10 lufting i rygg

Ryggen i sekken har to rekker med skumputer som er tettet igjen med netting. De er akkurat store nok til å ligge godt inntil ryggen samtidig som kanalene gir godt med lufting.

På vinterstid så er det ikke noe problem med lufting her, men sekken er merkbart tettere i stroppene enn det storebror Raptor 14 er.