Garmin Fenix 5 Sapphire

FenixFenix 5GarminGarmin fenixPulsklokkeNavigasjonProdukttester

Jeg begynte min Garminkarriere med Edge 305 og det er nå knappe 10 år siden. Så gikk turen inn om en Forerunner 60 og så ble det en serie av Fenix-enheter. Jeg har riktignok hoppet over et par av modellene og har nå landet på Garmin sin Fenix 5 Sapphire. Sykkelhjulet er i skrivende stund ikke sponset eller støttet av Garmin på noe vis så enheten som omtales i dette innlegget er kjøpt for egne midler.

Jeg har benyttet Garmin sin Fenix 3 i over 3 år. Klokken har stort sett alltid vært på handa og har stort sett alltid fungert som forventet. I ettertid har Garmin lansert flere utgaver av Fenix, deriblant en 3-er med hjertemonitor (HR) og en oppdatert utgave kalt Chronos. Sist ut er Fenix 5 plus-serien. De største nyhetene er kart på alle de tre størrelsene (5/5S/5X), NFC-betaling (Garmin Pay), Galileo navigasjon-støtte og noe bedre batteritid for 5X. I tillegg går prisen opp med 1400kr på varianten uten safirglass og 1800kr med.

Garmin Fenix 5 Sapphire

Jeg er på jakt etter mest mulig batteritid, men trenger ikke kartverk på klokka. Jeg trives best med kart på en større skjerm (eksempelvis telefonen min) og et papirkart i sekken i tilfellet telefonen skulle finne på å streike. Støtte for Galileo hadde jo absolutt vært interessant, men i mine øyne var det ikke verdt 1800kr. Garmin Pay har jeg heller ikke bank som støtter, så da er det liten vits å betale de ekstra kronene.

Så da har jeg landet på en Garmin Fenix 5 og håper på å bli fornøyd med det.

Utpakking

Fenix 5 kommer i en relativt liten innpakning. Ei solid pappeske inneholder klokka og de få delene som følger med. Visuelt er eska pen. Den inneholder klokka og to små pappesker som igjen inneholder bruksanvisninger og en veldig kort ladeledning. Den skal jeg komme tilbake til etter hvert.

Les mer på de påfølgende sidene