Garmin Forerunner 60

FR60GarminPulsklokkeNavigasjon

Jeg har syklet rundt med min Garmin Edge 305 en god stund, men den har aldri vært særlig bra til trening innendørs. Det har ført til at jeg mer eller mindre har hatt den kun til sykling. Har i lengre tid hatt lyst og behov for ei ny klokke og da falt brikkene på plass. En Garmin Forerunner 60 var tingen. Det ble den sorte utgaven som kommer med USB-stick, Pulsbelte og fotsensor. Synes det er litt rart at Garmin velger forskjellige farger på de ulike pakkene side. Burde vært mulig å få fargene på tvers av utstyret som følger med uten å måtte betale i dyre dommer.

Hva som er i pakken

Pakken

Uåpnet pakke

I pakken

Innhold i pakken

Enhetene i pakken

  • Garmin FR60 pulsklokke: Dette er selve armenheten. Den har en trådløs sender og mottaker som skal sørge for kommunikasjon til USB-stick og øvrige informasjonsenheter som pulsbånd og fotsensor. Klokken er kompakt og fungerer til vanlig som et digitalt armbåndsur. I motsetning til de fleste pulsklokker er batterilevetiden oppgitt til et år. Dette er fordi den ikke har innebygget GPS.
  • USB Ant+ stick: Sticken sørger for at Pulsklokken prater med PC’en din når den er innenfor rekkevidde og har nye uopplastede aktiviteter. På PC’en din installerer du en service som sørger for autentisering mot Garmin Connect. Sticken fungerer både i Windows og OS X.
  • Pulsbånd: kommuniserer via Ant+-teknologien mot klokka. Dette er en behagelig stropp som må funktes litt på to sensorområder og festes rett under brystet. Eventuelt på ryggen for enkelte som opplever problemer der. Jeg har brukt pulsbåndet med sensorene foran uten problemer. Opplever av og til at det må strammes litt for mye for å få kontakt, men dette går over når man blir varm.
  • Fotsensor: kommuniserer via Ant+-teknologien mot klokka. De fleste fotsensorer har ei lita kule som kortslutter kontaktpunkter og som gir utslag i form av skritt. Garmin-enheten bruker en MEMS-sensor (Micro Electro-Mecanical System). I praksis er dette et avansert Akselerometer. Sensoren merker både statisk (gravitasjon og helling) og dynamisk (sjokk og viberasjon) akselerasjon. Med denne teknologien kan sensoren oppfatte skrittlengder og frekvens. Den skal i følge Garmin være 98% riktig.

Andre enheter

  • Hastighets- og Turtalls-sensor: kommuniserer via Ant+-teknologien mot klokka. Har to magnetsensorer som registrerer passering av magnet festet til hennholdsvis hjul og pedal. Omregning i klokka sørger for pedalfrekvens og hastighet til hjulet.

Få alt til å fungere sammen


Enheter

Enheter

Som tidligere skrevet, har jeg en Garmin Edge 305. Denne har jeg allerede pulsbånd og hastighetsmåler til. Så derfor har jeg lyst å bruke disse to også på klokka. Har ikke tenkt å bruke det nye pulsbeltet før det gamle eventuelt går i stykker. En av de tingene som virker interessant med FR60 er at den bruker trådløs overføring til datamaskinen også. Så dette vil forhåpentligvis fungere slik at jeg kan overføre til Garmin Connect og hente informasjon på bloggen min via Garmins API. Får jeg til alt dette automatisk blir det jo enda bedre.

Plugget inn Ant+-Sticken og lastet ned software. Klokka var paret med Macen og Garmin Connect innen minuttet var omme. Fikk sjekket pulsbåndet jeg fikk med også stappet jeg det tilbake i posen sin igjen. Det jeg allerede har brukt gikk kjempegreit å pare med klokka. I kjelleren har jeg en Hastighets- og Turtalls-sensor. Jeg presset på resetknappen den har og gjorde nytt søk både med FR60 og Edge 305 samtidig. Etter noen sekunder var begge to paret mot samme enhet.

Nå gjelder det bare å finne seg en treningsmulighet. Det burde ikke være så alt for vanskelig.