Teknikk og trening

SnøVinterTeknikk

Når en først har lært seg å sykle så glemmer man det aldri sies det, men skal man bli god på sykling så må man trene regelmessig som med alle andre sporter. I 2017 og inn i 2018 bega jeg meg ut på et regime for å bli bedre trent på sykkel og for å få til mer.

Jeg vil ikke påstå at det hele ble en suksess der stående applaus forventes, men formen kom snikende. Det første rittet jeg deltok i var Orklarittet 2018. Det var fryktelig hardt, men jeg gjennomførte. Når jeg kom til mitt andre ritt, så var faktisk formen overraskende bra.

Sånn er det med den tekniske delen av sykkelferdighetene også. Hvis man skal bli god i å klatre, må man øve på det. Skal man bli god i å komme seg over eller forbi hindre så må man trene på det også.

For meg er det sykkelglede som er det viktigste. Det skal være artig å gjøre det man gjør. Hvis det ikke er det, tror jeg det fort legges på hylla. I vinter skal jeg vedlikeholde sykkelformen så godt det lar seg gjøre, for det å møte 2019 med bedre forutsetninger enn jeg møtte 2018 kommer til å gi enda mer glede med syklingen.

Min anbefaling for vinteren er derfor å finne deg noe å glede deg over med treninga. Om det er rulle, storskjerm og internettsykling med venner så gjerne for meg. Det er ikke helt min treningsform, men virker det for deg så er det ingenting som er bedre.

Personlig setter jeg pris på vinteren selv om det er kaldt, mørkt og glatt. Vinteren 2018 kommer jeg til å farte rundt i marka, men med litt andre forutsetninger.

Vinterlandskap

Vinterlandskap