Orklarittet 2018

OrklarittetRittTrening
Undertegnede på farten

Undertegnede på farten

Søndag den 27.05.2018 stod jeg på startstreken til mitt aller første ritt. Jeg viste ikke hva jeg stilte til, men jeg hadde et fokus på å kjøre mitt eget løp og prøve å ikke la meg påvirke av de andre som stilte til start.

Den tanken varte helt til det smalt i startpistolen. For det var på ingen måte enkelt å holde et rolig tempo. Jeg la meg på hjul og allerede over første broa var det merkbart at jeg hadde startet for hardt.

Jeg roet meg ned litt, men så kom nedoverbakkene fra Knyken og det er jeg riktig god på. Jeg tok igjen en ti-tolv syklister og vel ute på asfalten var det riktig så bra tempo. Så begynte klatringen opp mot første bakketopp. Her måtte jeg ut til siden og finne mitt eget tempo og dette fungerte, men jeg hadde helt klart startet alt for hardt.

Det tok lang tid før jeg fikk hentet meg inn igjen og da var det ikke mange som var bak meg. Så klarte jeg å stuke hjulet i et par røtter og fløy over styret.

Nå var jeg bakerst og målet var fremdeles som målet var før løpet, å komme meg helskinnet til mål. Det begynte riktig så bra og tempoet var greit. Det gikk nok relativt trått og avslutningen av løypa sies å være en av de værste. Dit kom jeg og oppoverbakken mot Knyken begynte.

Jeg kravlet meg sakte men sikkert oppover og kom meg over åkeren over gården. Så var jeg ute på veg igjen og grusvegen oppover mot Knyken var for tur. Så var målstreken i sikte og sluttiden ble 4:04:36. I seg selv ikke spesielt imponerende, men jeg fullførte og det var det som målet.

Neste gang blir det forhåpentligvis hakket bedre :)