#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

Lest om sykkelprosjekt 3?

Av Christian Jensen4. april 2018

Cane Creek Dempegaffel Gaffel Intense Intense cycles Primer SL Race Face Reverb Byggelogg

I 2018 startet jeg opp en av de største prosjektene jeg har hatt til nå. Sykkelbygg nummer 3 ble en realitet. Så langt i prosjektet har jeg skrevet om mange av de gledene og utfordringene jeg har hatt. Har du gått glipp av noen? Jeg oppsummert og linket opp innleggene under.

Et større prosjekt fortjener en egen introduksjon. Siden en hver sykkel bygges rundt ramma, er det ikke vits å holde tilbake noe informasjon om denne. Valget falt på ei Intenseramme denne gangen også og Primer SL er virkelig fantastisk.

Jeg har jo blitt ferdig med sykkelen og den svarer absolutt til de forventningene jeg har hatt så langt. Nå venter jeg stort sett bare på at våren skal fjerne snøen slik at jeg kan prøve den skikkelig.

Første turen med Intense Primer SL
Første turen med Intense Primer SL

Reverb og alle servicedeler
Reverb og alle servicedeler
Jeg må innrømme at nye ting absolutt er gøy, men hvis gamle ting er fullt brukbare kan de selges eller brukes på nytt. Jeg falt på avgjørelsen om å ta en runde med service på min relativt gamle Reverb. Hvordan min fremgangsmåte var har jeg selvfølgelig skrevet et innlegg om.
Det er ikke alltid like enkelt å få på plass disse lagrene som skal presses inn, men begrensningen er stort sett i verktøyet man har tilgjengelig. Race Face Cinch Kranklager ble satt på plass og det samme ble et styrelager fra Cane Creek.

Verkstedpresse klar for lagerpressing
Verkstedpresse klar for lagerpressing

Kranksettet med lager og direktemontert drev
Kranksettet med lager og direktemontert drev
Det ble noen nye deler også. Race Face Next SL G4 krank var en av de delene som ble kjøpt nye. Det er virkelig artig å åpne de nye delene. Se på detaljene og ikke minst prøve dem.
Neste punkt på lista er å velge en passende gaffel og gafler er faktisk mer enn man skulle tro. Innlegget om gaffelvalg går igjennom de punktene man må huske på når man skal kjøpe seg en gaffel og hvilke konsekvenser de ulike valgene har.

Valget endte på en flott gaffel for min del. Den skal du få se mer til i månedene fremover.

Gaffel inn i ramme
Gaffel inn i ramme

Avid bremseolje (DOT 5.1) til fukting
Avid bremseolje (DOT 5.1) til fukting
Bremsene mine er jeg veldig glad i. Du synes kanskje det er merkelig at jeg ikke har byttet bremsene ut med noen andre, men de første trailbremsene fra Avid har riktig modulasjon og god bremseeffekt. Jeg har prøvd en del varianter i etterkant og ingen av dem har kommet opp til følelsen Avid Trail X0 gir.

Det er mulig det blir et bytte en gang i fremtiden, men denne gangen ble det service

Christian Jensen

Sivilingeniør, terrengsyklist og relativt datakyndig. Ble bitt av sykkeldilla i ung alder, men først i 2008 slo det ut for fullt. Krydrer gjerne tilværelsen med gåturer og skigåing. Har siden 2009 bidratt på Sykkelhjulet.no og gjør det fortsatt. Trives best i skogen på sykkel, gjerne med følge og kamerautstyr.

Én kommentar til “Lest om sykkelprosjekt 3?”

Legg inn en kommentar