Bergans Fløyen

BergansDrikkesekkFløyenReklameSekkOppbevaringProdukttester

Bergans Fløyen kommer i flere utgaver, men denne testen omhandler Fløyen 6 og Fløyen 4 W. Det er to sekker som er tilnærmet like store, men som navnet røper er 4 W tiltenkt damer. Som de fleste andre sekker jeg har mottatt til testing, er innpakningen beskjeden. Sekkene kommer i en helt standard pose, noe som i og for seg er akseptabelt siden sekken skal tåle det meste uansett.

Bergans selv opplyser at dette ikke er en sekk som er designet for sykling, men en allsidig sekk for turer i høy hastighet. Sykkelturer er et lite område av akkurat denne formen for tur, men vi syklister har kanskje behov utover dette. Likevel har jeg valgt å teste sekken etter prinsippene beskrevet i dette innlegget.

Det er viktig at sykkelhjulet.no oppleves som en objektiv produkttester og derfor opplyses det om at Bergans of Norway har sendt sekkene i anledning denne testen.

Bergans Fløyen
Bergans Fløyen

Passform og ventilasjon

Når jeg tar sekken på meg så sitter den bra. Justeringsmulighetene er i remmene over skuldrene, samt bryst og hoftestropp. Ryggen har god ventilasjon og det samme har stroppene. Bryst- og hoftestropper er virkelig stropper. Her er det spart på vekt og en tøystrikk er brukt som stropper. I første omgang kan dette virke ganske spinkelt, men stroppene holder sekken godt på plass. Ventilasjonen på sekken er derfor svært bra takket være valgene som er gjort med tanke på innfestingen mot kroppen. Det at man kan få tak på dame og herremodeller gjør at det blir enklere å finne en sekk som passer. I tillegg har Bergans selv oppgitt brukerhøyde mellom 160-195cm på herremodellen og 155-185cm på damemodellen.

Rominndeling

Dette er en liten sekk og små sekker har lite utvalg i rom. Sammenlignet med de andre sekkene så kommer Bergans Fløyen til kort her. Skal du på lengre tur bør du helt klart velge en annen sekk, men er du på tur i nærmiljøet så kan faktisk denne sekken være tilstrekkelig, men du må ofre litt. Sekken har nemlig bare et hovedrom og inni hovedrommet finner du en liten poselomme med glidelås og nøkkelholder. I samme rommet er det også en pose som skal holde drikkesystemet. Det er dermed ikke 100% adskilt fra hovedrommet.

Jeg har laget meg ei standard liste over innhold i sekken. Kort oppsummert så prøver jeg å få plass til:

 • 2 x slanger: Jeg kjører slangeløst og kan ende opp med å ikke få pumpet opp begge dekkene.
 • Lappesaker: Greit å ha om jeg har benyttet begge slangene
 • Dekkspaker: Uten disse får jeg ikke dekket av
 • Pumpe: Kjekt å ha for å få luft inn i dekket igjen
 • Girøre: Det svakeste leddet ved bakgiret. Ryker dette så må man ha et nytt et med seg
 • Girwire: Alltid kjedelig å måtte sykle i tyngste giret helt hjem
 • Multiverktøy / Leathermann: Fra småjusteringer til større reparasjoner trengs det verktøy.
 • Vindjakke / Regnjakke: Plutselig kan uværet komme over en
 • Mat / godteri: Det er godt med litt mat på turen
 • Vann: Superviktig på tur
 • Førstehjelpsutstyr: Har du vært utsatt for uhell uten førstehjelpsutstyr en gang, så gjør du det aldri igjen.
 • Kamera / GoPro: For dokumentering

Noe mer enn det så jeg ikke vits i å prøve med en så liten sekk. Jeg la Jervenduken oppi og ved siden av. Resultatet kan du se under. Som tidligere skrevet så er ikke dette en sekk for lange turer. Jeg endre opp med en begrenset utgave av det som skulle oppi sekken. Og alt sammen fikk faktisk plass. Det blir veldig kompakt her og spesielt om man fyller på vann i tillegg. Fløyen 6 (Den svarte) har noe mer plass enn Fløyen 4W (den blå), men alt ble med.

Det jeg synes er litt synd er at sekken ikke har noen mulighet for å komme til flere deler av hovedrommet. Eksempelvis ved hjelp av flere glidelåser inn til hovedrommet, eller ved å ha litt inndelinger rundt om i form av ytterlommer. Jeg skulle ønske at sekken hadde et par rom til solbriller, mobiltelefon og særlig verktøy. Det er et rom under sekken for å oppbevare eksempelvis en fuktig regnjakke, men du er avhengig av at det du stapper oppi er litt stort for rommet er en nettingpose med åpninger på begge sider og det som holder igjen er to elastiske kanter.