#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

Kunsten å planlegge en tur

Av Christian Jensen27. juni 2016

Kart Planlegging Rute Sykkel Tur Tips & Triks Video

Noen ganger drømmer jeg meg litt bort og planlegger turer. For å få mest og best mulig grunnlag for turen er det mange muligheter der ute. Her kommer min lille oppskrift for hvordan jeg finner best mulig underlag.

For å ferdes på stier og terreng som ikke er merket av hos eksempelvis Google-maps, så bruker jeg diverse flyfoto hos karttjenester istedenfor.

Jeg sjekker stort sett to karttjenester i denne rekkefølgen for flyfoto

  1. Gule sider (http://kart.gulesider.no): Der er mye av Norge dekket med flyfoto. Og disse er av riktig bra kvalitet.
  2. Google Maps (http://maps.google.no): Her er det mindre dekning enn gule sider, men der det er dekning er det gode bilder. Mesteparten av dekningen er i nærheten av bebyggelse. GPSies (nevnt under) har muligheten til å hente inn Google-kartlag. Så jeg bruker google igjennom GPSies.

Jeg bruker GPSies (http://www.gpsies.com) til å planlegge turer. Her kan du frihåndstegne en del ruter og få ganske gode resultater. Trenger jeg bedre høydekurver bruker jeg GPS Visualizer (http://www.gpsvisualizer.com/elevation). Hvis jeg har laget ruten i GPSies, laster jeg ned ruten derfra og laster den opp til GPS Visualizer for så å laste den ned derfra og opp i GPSies igjen. Det er ikke alltid det blir bedre, men verdt et forsøk.

Tilslutt kan du laste ruten opp på norgeskart.no og få pent bilde av selve ruta, samt hente ut en visuell høydekurve som er mye bedre enn den som man finner på de tidligere nevnte nettstedene. Dessverre tillater ikke norgeskart.no å lagre høydekurvene fra rutene.

Jeg har laget en kjapp video som beskriver fremgangsmåten.

http://www.youtube.com/watch?v=w_z4oydc6qM&showinfo=0

Artikkelen fortsetter under annonsenChristian Jensen

Sivilingeniør, terrengsyklist og relativt datakyndig. Ble bitt av sykkeldilla i ung alder, men først i 2008 slo det ut for fullt. Krydrer gjerne tilværelsen med gåturer og skigåing. Har siden 2009 bidratt på Sykkelhjulet.no og gjør det fortsatt. Trives best i skogen på sykkel, gjerne med følge og kamerautstyr.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: