Granasjøen – Jøldalen – Nerskogen

HeldalsvegenJøldalenMinillaNerskogenRuteStiSykkelturTerrengTurTrollheimenTurer
  • Lengde: 26,7km
  • Underlag: 20% asfalt, 27% grusveg/kjerreveg, 53% tursti/terreng
  • Høydeforskjell: 385m
  • Beskrivelse: Dette er en runde å bruke formiddagen på. Jeg pakket relativt lett, men passet på å få med meg nok vann og en energibar. Turen begynner på en parkeringsplass langs Granasjøen. Heldalsveien finner du nokså nære demningen. Sykle opp her til Heldalsætrin. Så går ferden innover mot Jøldalshytta på rødmerket vandrersti. Det er stort sett bare å følge de røde merkene til du treffer på et skilt. På dette skiltet står det blant annet Fredheim. Det er i denne retningen du skal. Turen bærer oppover til rundens høyeste punkt på ca 1045 moh. Partiet fra skiltet og opp til det begynner å helle nedover igjen er ulent. Det er mye stein i stien og mange små kneiker. Det er fort gjort å miste flyten her, men morsomt når en finner den. Utforkjøringen ned mot Minnilla er helt fantastisk. Først byr nedkjøringen på bar vidde og noen våte partier. Så går det over til dvergskog. Og siden litt mer høyreist skog med litt røtter. Det er aldri noen store hindringer nedover. Bare små kanter som gjør at du kan få noen fine svev. Så kommer stolheisen. En morsom liten sak som går over Minnilla. Det kan være en fordel å ta med seg noe å stroppe fast sykkelen med her. Jeg la den på tvers over fanget og det gikk bra. Herfra går stien naturlig ut til grusveien og grusveien går omtrent rett sørover til du er på asfalt igjen. Tar du til venstre så kommer du tilbake til demningen.
  • Passer til: Har du lyst på en tur i terrenget og er litt lysten på en fjelltur uten å ha for god trening, er dette en fantastisk runde. Turen byr på litt klatring, et kortere parti man kan dra/gå med sykkelen opp for så å få en flott utforkjøring. Jøldalen er et eldorado å sykle innover i. I sin helhet bør du være greit trent og forberedt på litt utfordringer.
  • Garmin-aktivitet: http://connect.garmin.com/activity/221900464