Hallvarsætra

GrusHallvarsætraKjentmannsmerketOrkangerStiSykkelSykkelturTerrengTurOrkdal
Hallvarsætra

Hallvarsætra

Vest for Orkdal ligger et område jeg har vært lite i. Et av målene mine for 2012 var å komme meg mer ut i marka på denne siden. En del av kjentmannsmerkene ligger på vestsiden, så jeg benyttet sjansen til å komme meg avgårde. Hallvarsætra er ei lita gammel sæter som ligger på en av de største toppene langs fjorden. Turen går først langs veien ut mot Agdenes, ved Åsen (ca 9km fra Orkanger) svinger man av vegen og kryper sakte oppover lia. Vel oppe på 420 høydemeter flater det ut. Grusvegen går over til skogsveg og denne går over til sti. Ved Hallvarsætra kan man sikte mot fjorden og så treffer man på ei stor myr. Midt på myra er det ei skiltgruppe. Og her er det skiltet mot Reitan. Kommer man først inn på denne stien er den godt merket og godt brukt. Etter mange myrer, bekker, bakker og topper kommer man ned på Grøtte igjen. En fantastisk tur som absolutt anbefales. Også får man et stempel på kjentmannsmerket i tillegg. Turen er virkelig anbefalt!