Garmin Ant+ iPhone stick

Ant+GarminiPhoneKartPulsmålerNavigasjon
Ant+ stick

Ant+ stick

Du har pakket ned utstyret for å dra på en lengre tur. Sykkelen er festet på taket, klær ligger i bagen og større utstyr som fotpumpe ligger ved siden av. Sykkelkomputeren er pakket og iPaden er tatt med for å kunne skrive om begivenhetene underveis. Det er nok mange som har kjøpt seg iPad eller annet nettbrett. Felles for alle av dem er at de ikke er særlig å få lastet ting inn på. Det finnes kvasiløsninger som iPad camera connection kit.

Så sitter du der etter en lang fin tur. På hytta eller i teltet. Der og da får jeg et eller annet merkelig behov for å dele turen med omverden mens den er friskt i minnet. Et bilde, litt tekst og selvfølgelig GPS-sporet. Med iPaden i sentrum og kameraet koblet til. Alle bildene er lastet over og et par av dem har funnet veien opp til verdensveven. Teksten er skrevet og det som gjenstår er GPS-sporet. Hvordan gjør man så det. iPaden liker ikke Garmin Edge. Android synes heller ikke den var noe særlig. Det er her Garmin Ant+ iPhone stick kommer inn i bildet.

Det forutsetter at du har en iPhone. Selve sticken koster 395kr og muliggjør kobling mellom Garmin pulsbånd, kadenssensor og footpod mot iPhone. I tillegg må man kjøpe et program til iPhone og dette koster 7kr. Programmet gjør at GPS-en i telefonen fungerer til å lage spor. Det at den også har assistanse fra GSM-nettet gjør at den er rask og presis. iPhone har ikke barometer og kan ikke merke høydeforskjeller raskt. Dermed blir det en del hakk i høydekurvene. Til sammenligning med min gamle Edge 305 så finner iPhone lokasjon og høyde på et blunk. Edge-en må man vente på 3-6 minutter. Edge gruser iPhone på høydekurver. Den virkelige fordelen kommer ved turens slutt. Man trykker på “avslutt aktivitet” og så lastes aktiviteten opp til garmin connect. Så kan du linke sporet ditt til tekst og bilde. Og så kan en hel verden missunne deg bare minutter etter at du har avsluttet turen.

Så vil jeg bytte ut min trofaste Edge med en iPhone-stick? Nei neppe, men alle Garminsensorer er passive. Dermed parer man iPhone og Edge til det du har av sensorer. I Edge-en ligger detaljene. Det er de som skal på nett når du kommer hjem. I mellomtiden blir iPhone-sporet sentrum. I tillegg er det en billig måte å få spor ut der man ikke har med seg Edge