#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

Henriksåsen

Av Christian Jensen11. oktober 2010

Bymarka Rute Sykkeltur Trening Trondheim Trondheim Video

Henriksåsen
Henriksåsen

Henriksåsen er en bratt nedstigning fra Vintervatnet og mot Skjellbreia. Bakken nedover her er bratt og utfordrende. Det er mange røtter som er spesielt glatte nå om høsten. I tillegg har løvtrærne lagt fra seg et teppe av sleipe blader. Steinene er våte og regnværet har vasket bort en del av sanden mellom steinene så de er løse. Gjørme sørger i tillegg for å gjøre stien fullkommen. Jeg har «kastet» meg utenfor kantene her og kommet ned i bunn med et stort smil om munnen. Nok en gang må de av dere som tar dere utenfor bakkene her huske på at det er enkelte fall (drops) som er lange. Det største området er opp mot 7 meter med et lite mellomplatå. Har tatt det en gang på sykkel på tørt føre. Det finnes mange artige runder en kan kombinere i Bymarka. Jeg har aldri truffet på folk nedover denne stien, men det er viktig å passe seg når en tar utenfor her. I mange områder kan det gå fort og en konsentrerer seg maks om stien. Videoen vil nok gi et lite inntrykk av utforkjøringen. Den er kuttet noe, men hastigheten er rett. Selve turen fra toppen av åsen til dere er nede ved gården tar 7-10 minutter avhengig av mot/dumdristighet og føre.

Artikkelen fortsetter under annonsen



Christian Jensen

Sivilingeniør, terrengsyklist og relativt datakyndig. Ble bitt av sykkeldilla i ung alder, men først i 2008 slo det ut for fullt. Krydrer gjerne tilværelsen med gåturer og skigåing. Har siden 2009 bidratt på Sykkelhjulet.no og gjør det fortsatt. Trives best i skogen på sykkel, gjerne med følge og kamerautstyr.

2 kommentarer til «Henriksåsen»

  1. Når snøen har tatt farvel så skal jeg ut og prøve denne bakken på nytt tenker jeg. Skal passe på å ta meg en tur til høyre da :)

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: