Henriksåsen

BymarkaRuteSykkelturTreningTrondheimTrondheimVideo
Henriksåsen

Henriksåsen

Henriksåsen er en bratt nedstigning fra Vintervatnet og mot Skjellbreia. Bakken nedover her er bratt og utfordrende. Det er mange røtter som er spesielt glatte nå om høsten. I tillegg har løvtrærne lagt fra seg et teppe av sleipe blader. Steinene er våte og regnværet har vasket bort en del av sanden mellom steinene så de er løse. Gjørme sørger i tillegg for å gjøre stien fullkommen. Jeg har “kastet” meg utenfor kantene her og kommet ned i bunn med et stort smil om munnen. Nok en gang må de av dere som tar dere utenfor bakkene her huske på at det er enkelte fall (drops) som er lange. Det største området er opp mot 7 meter med et lite mellomplatå. Har tatt det en gang på sykkel på tørt føre. Det finnes mange artige runder en kan kombinere i Bymarka. Jeg har aldri truffet på folk nedover denne stien, men det er viktig å passe seg når en tar utenfor her. I mange områder kan det gå fort og en konsentrerer seg maks om stien. Videoen vil nok gi et lite inntrykk av utforkjøringen. Den er kuttet noe, men hastigheten er rett. Selve turen fra toppen av åsen til dere er nede ved gården tar 7-10 minutter avhengig av mot/dumdristighet og føre.