Gråkallen

BymarkaGråkallenRuteSykkelSykkelturTrondheimTrondheimVideo

Gråkallen er en kjempefin topp vest for Trondheim. Det er en sti som går opp på østsiden og som havner rett opp på toppen. Da står man ca 551 meter over havet og speider utover trondheim mot øst og trondheimsfjorden mot vest. Sørover ser man så vidt Klett og innover viddene. Det er absolutt verdt en tur enten man er på sykkel eller om man velger beina. Det fine er at Skistua ligger nær Gråkallen. Så for de som ikke orker å ta beina fatt og sykle helt fra byen kan man betale på litt ekstra og få med seg sykkel på bussen. Da er det bare den siste stigningen som gjestår for å komme seg opp. Hvis man slenger seg utfor her så kan man spore seg inn på Løypeprofil: Ila->Skistua->Rønningen->Heimdal og da denne enten med eller mot klokka. Med klokka så er det stort sett bare nedover til man står på Ila som er rundt 15 meter over havet. Det er en kjempefin utforkjøring. Hansker anbefales selv ved 15-20 grader.