#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

Gråkallen

Av Christian Jensen5. oktober 2010

Bymarka Gråkallen Rute Sykkel Sykkeltur Trondheim Trondheim Video

Gråkallen er en kjempefin topp vest for Trondheim. Det er en sti som går opp på østsiden og som havner rett opp på toppen. Da står man ca 551 meter over havet og speider utover trondheim mot øst og trondheimsfjorden mot vest. Sørover ser man så vidt Klett og innover viddene. Det er absolutt verdt en tur enten man er på sykkel eller om man velger beina. Det fine er at Skistua ligger nær Gråkallen. Så for de som ikke orker å ta beina fatt og sykle helt fra byen kan man betale på litt ekstra og få med seg sykkel på bussen. Da er det bare den siste stigningen som gjestår for å komme seg opp. Hvis man slenger seg utfor her så kan man spore seg inn på Løypeprofil: Ila->Skistua->Rønningen->Heimdal og da denne enten med eller mot klokka. Med klokka så er det stort sett bare nedover til man står på Ila som er rundt 15 meter over havet. Det er en kjempefin utforkjøring. Hansker anbefales selv ved 15-20 grader.

Artikkelen fortsetter under annonsenChristian Jensen

Sivilingeniør, terrengsyklist og relativt datakyndig. Ble bitt av sykkeldilla i ung alder, men først i 2008 slo det ut for fullt. Krydrer gjerne tilværelsen med gåturer og skigåing. Har siden 2009 bidratt på Sykkelhjulet.no og gjør det fortsatt. Trives best i skogen på sykkel, gjerne med følge og kamerautstyr.

Én kommentar til “Gråkallen”

  1. Jeg syklet opp på Gråkallen i går fra St. Olavs, omtrent 500 høydemeter… Det var bærre lekkert, hard trening for en som ikke sykler så ofte. Men for all del, utsikten og den morsomme turen nedover igjen er verdt alt slitet! Pass på litt for bilister som ikke alltid kjører særlig aktsomt… Det er 60 sone oppover til Skistua og mange kjører fort å gæli .. :-(

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: