#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

Vestlia-Månen-Singsaker-Ila

Av Christian Jensen14. juli 2009

Asfalt Dragvoll Estenstad Ila Loholt Månen Nidelva Osloveien Rute Steinåsen Stokkanhaugen Sykkel Sykkeltur Trening Trondheim Tur Tyholt Vestlia Trondheim Turer

Har utforsket Estenstadmarka litt til. Denne gangen har jeg kommet meg rundt Månen. I tillegg til å sykle i marka valgte jeg å sykle om Ila for å få en lengre tur. Nok en gang med utgangspunkt på Tempe sykler jeg over Holtermannsvegen og fortsetter Klæbuveien sørover. Etter å ha passert under Omkjøringsveien tar man til venstre oppover Karl Jonssons veg. I enden av vegen sykle til høyre og inn på Njords veg. Sving til høyre og første til venstre igjen.

Høydekurve
Høydekurve

Og en er nå på Ullins veg. Ta første til venstre igjen og sykle inn på Gimlevegen. Nå ender man tilslutt opp ved Nardosenteret. Sykle så oppover langs Steindalsveien og inn på Edgard B. Schieldrops veg. Herfra går det en grussti opp til Steinanvegen. Fortsett videre inn på Steintrøvegen. Nå er man i kanten av Estenstadmarka. Herfra følger en skiløypa til den krysser deler av Estenstadvegen første gang. Så kommer en opp i en stigning til man har muligheten til å komme inn på siste del av Estenstadbakken. Følg Estenstadvegen nesten helt opp til hytta. Rett før hytta har man muligheten til å sykle i retning «Månen». Følg denne stien. Første kryss velger man andre til venstre. Dette blir nesten rett frem. Dette leder rett inn i en bratt bakke. Fortsetter man denne stien, kommer man over på baksiden av Månen og ender ned ved et nytt kryss. Ta første til høyre. Dette blir nesten rett frem dette også. Nå er en inne på et lengre strekk det er morsomt å sykle fort på. Etter et stykke har man muligheten til å sykle ned til dammen igjen. Jeg valgte å ikke gjøre dette og endte opp på Estenstadveien igjen. Denne gangen syklet jeg ned til parkeringsplassen og videre utover mot Loholt Allé. Lenge før jeg kom så langt syklet jeg inn på grusstien som leder mot Stokkanhaugen. Herfra syklet jeg ned over Angeltrøa og over hovedveien til Tyholt. Herfra syklet jeg ned Blussuvollsbakken og fant frem til stien som går opp langs Nidelva bort til Nidarøhallen. Her syklet jeg over elva og Osloveien ut til jernbanebroa over til Tempe.

Løypeprofil: Månen
Løypeprofil: Månen

Artikkelen fortsetter under annonsenChristian Jensen

Sivilingeniør, terrengsyklist og relativt datakyndig. Ble bitt av sykkeldilla i ung alder, men først i 2008 slo det ut for fullt. Krydrer gjerne tilværelsen med gåturer og skigåing. Har siden 2009 bidratt på Sykkelhjulet.no og gjør det fortsatt. Trives best i skogen på sykkel, gjerne med følge og kamerautstyr.

2 kommentarer til «Vestlia-Månen-Singsaker-Ila»

  1. Bra runde det der. Etterhvert kan du kanskje utvide runden i Estenstadmarka enda mer, for optimalt utbytte av treningen.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: