Garmin-utstyrsoversikt

SykkelUtstyrVedlikeholdService og vedlikeholdTips & Triks

Garmin har mange enheter og et godt utvalg av disse enhetene kobler seg opp mot Garmin Connect, enten direkte med WiFi eller via telefonens blåtann. Når du har vært ute og gjennomført en aktivitet får du loggen av denne aktiviteten inn på Garmin Connect. Garmin har i tillegg en litt bortgjemt funksjon for å koble sammen utstyr med aktivitetene. Denne bruker jeg for å spore antall kilometer utstyret er brukt.

opprett utstyr

det første du trenger å gjøre er å opprette utstyr. Jeg har opprettet sykler, men også tilbehør som dekk. Jeg tar utgangspunkt i Garmin Connect i en nettleser i dette innlegget, men det fungerer også i Garmin Connect appen på iOS eller android.

  • i menyen til venstre velger du utstyr
  • her oppretter du eksempelvis en ny sykkel

Jeg har, som sagt, valgt å opprette annet utstyr også. På skjermbildet under ser du blant annet dekk og pedaler. Dette for å holde sporing på blant annet service på pedalene.

Det som gjør det hele ganske brukervennlig er at du kan legge på standard aktivitet. Det gjør du enkelt ved å velge den lille pilen til høyre for navnet og velg rediger. Under «legg til automatisk for…» kan du velge eksempelvis sykling. Da vil alle fremtidige aktiviteter logge utstyret. Dermed får du opp antall kilometer utstyret er brukt. Du kan også gå på aktiviteten og redigere utstyr. Dermed kan du justere om det er noe du tok bort før turen.

Jeg bruker Garmin sin utstyrsfunksjon til å holde styr på sykkelens service-interval. Service på dempere, stramming av felger, smøring av lager, historikk på dekk og mye mer.