Transporttilhenger

SykkelSykkelstativ

Jeg kom over en liten søt skaphenger rundt påsketider. Jeg har hatt en sprø ide om å ha en tilhenger å frakte syklene i istedenfor å ha dem på taket eller bak på tilhengerfestet. Det har selvfølgelig bare forblitt en sprø ide, men så ble den plutselig en realitet.

Tilhenger transporteres hjem

På en av mine turer sørover kom jeg over tilhengeren og ikke så lenge etter var den på kroken. En rask tur innom nærmeste bensinstasjon for et par nye lyspærer og sjekk av lufttrykk før turen startet, var nødvendig.

Biler som går på bensin eller diesel bruker naturlig nok mer drivstoff når man har noe på slep, men det merkes godt på strømforbruket på elbilen at den har noe etter seg.

Etter et par ladestopp ekstra, så ble hengeren parkert bakom huset. Det har blitt mange turer ut for å få fikset litt på den. Ledningsnettet var ikke mye å skryte av og hjullagrene hadde definitivt sett sine beste dager. Felgene var godt rustne, mest kritisk var det nok at felgkanten hadde begynt å tære slik at det ikke var så mye som holdt dekket på plass lengre.

Hjul ble plukket møysommelig av og hjullager ble reparert. Så bar det til bruktmarkeder for å finne et sett med felger som passet og en tur innom byggvaren for å finne Bengalack.

Det å fikse en tilhenger er faktisk ikke så veldig vanskelig, men det tar en del tid. Det er en del småplukk som gjenstår. Blant annet så er ikke treplatene 100% lengre. Resultatet så langt har uansett blir veldig bra og tilhengeren er definitivt kjørbar og brukbar. Det elektriske anlegget ble byttet helt ut, da det var småting over alt. Mesteparten av tilhengeren er også galvanisert, dermed var det stort sett bare bolthull og andre innfestinger som hadde rustet. Så nå har jeg tilhenger for transport av sykler. Sikkert noe råflott, men prosjektet ble billigere enn å kjøpe nytt takstativ til bilen.