DJI Mini 3 pro

DJIDroneKameraMini 3 ProUtstyr

Jeg har flydd drone siden 2021 med en DJI mini 2. Litt av hensikten med dronen var å få bilder fra andre vinkler når man er på tur og da skal utstyret være så lett at jeg tar det med meg.

DJI Mini 2 har sine helt klare fordeler med å være på under 250g. Det gjør at man faller inn i en dronekategori som er mindre restriktiv. Likevel har den sine begrensninger i og med at den ikke har sensorer som assisterer deg i å ikke kollidere.

Da mini 3 pro kom på markedet så innså jeg ganske fort at denne dekker en del av de manglene som Mini 2 har for min del. Nå har jeg hatt Mini 3 pro et par dager og her er førsteinntrykket mitt.

For ordens skyld så er denne dronen kjøpt og betalt av meg, så dette er ikke et sponset innlegg for dronen.

Førsteinntrykket

Det finnes mange som har pakket opp doner og vist bilder av hva som er i pakken. Derfor skal ikke jeg begi meg ut på å dokumentere innholdet. Erfaringsvis så bruker man gjerne flere enn ett batteri, så jeg valgte å kjøpe en fly more pakke i tillegg til dronen.

Med tre batterier, veske, egen lader til batteriene, drone og fjernkontroll, så er jeg rustet for mer spennende flygninger med dronen på tur.

Det er begrenset hvor solid en drone på 249g kan være, men den virker stødig og bra bygget. På første tur så virker den også til å være enkel å kontrollere, på lik linje med Mini 2.

Bildekvaliteten har blitt bedre. I tillegg til at sensoren har blitt større og at den har støtte for dual ISO, så har den også mulighet for å tippe kameraet 90 grader slik at vertikale bilder ikke blir et utsnitt. Dette gjør at dronen også kan ta vertikale bilder og filmer.

Jeg har flydd et par turer rundt om med dronen og konstatert at den kommer til å bli minst like bra som Mini 2. I tillegg har jeg såvidt fått prøvd follow me-funksjonene. Dette blir veldig spennende å prøve til våren når jeg skal ut og sykle.