Barfrostsykling

FatbikeFrostOrkangerSykkelSykkelturOrkdal

I Orkdal er det en rekke områder som er ganske våte. Om våren og sommeren prøver jeg å unngå disse så godt det lar seg gjør. De sårbare områdene blir veldig fort stygge og oppmerkede stier blir fort ganske hardt belastet.

Når dagene har blitt kaldere og temperaturen ikke kommer seg over null grader, blir de våte områdene harde og fine. Mange myrer egner seg til å gå over og med god bredde på dekkene så flyter man gjerne over myrene så lett som bare det.

Det lave marktrykket som fatbiken har, gjør den fantastisk godt egnet til å sykle på frossen mark. I helgene prøver jeg å benytte sjansen til å sykle i dagslys og i ukene er jeg ute og sykler med med lykt.

Temperaturen er ingen hindring for å komme seg ut en tur. Her er det bare å kle seg og sykle avgårde.