Birk sykkelvesker

BirkProdukttesterReklameProdukttesterTerningkast 5

Birk Sport har et utvalg interessante sykkelvesker. I år har husmerket Birk vært på testbenken flere ganger. Sykkelhjulet har fått tilsendt Birk sine sykkelvesker spesielt tiltenkt styret. I dette innlegget tar vi en nærmere titt på de ulike veskene og deres bruksområder

Førsteinntrykk

Birk Sport har vært svært beskjedne med informasjon på sine produkter og det gjelder også disse veskene. Forsendelsen kommer i en enkel plastpose og veskene er festet i ei papplate med sitt eget oppheng. På papplaten står det stort sett bare hva vesken heter.

Veskene i seg selv er laget i et glatt og vannavvisende materiale. Glidelåsene er også av den vannavvisende typen. Innfestingen til styret er gjort med gode borrelåsbånd. I tillegg er veskene pyntet med litt reflekterende detaljer og Birk-logoen.

Går man nærmere i detaljene på sømmer og panelene som er brukt, så virker det til å være presist sydd og sømmene er av den solide typen. Forutsetningene for at dette produktet kommer til å vare en stund, er til stede.

De første turene

Da jeg skulle montere den første styreveska kom jeg borti en problemstilling som jeg ikke hadde regnet med før testen. Veska monteres naturlig nok til styrerøret og på en sykkel som har surret kabler inn i styretapen så er ikke det noe problem. På en terrengsykkel der alt henger løst med god slakk for å håndtere store styreutslag, så er det faktisk ikke så veldig god plass.

Birk Styreveske montert, Wire bøyd unna for å få plass

Styret mitt er 80cm i bredden og bremsehendler er montert lengre inn for å gi rom til fingre på holkene ved oppbremsing. I tillegg har jeg elektronisk gir som fjerner et par girwirehylser på styret. Den minste styreveska gikk akkurat inn mellom alle kablene. Birk oppdaterte designet på den minste styreveska i løpet av testperioden her på Sykkelhjulet. Den nye veska (avbildet over) har glidelåsen lengre frem på selve veska og det blir dermed enkelt å komme til rommet selv om man har lys eller enheter som GPS eller telefon montert på styret.

Den lille veska passer ganske bra på min sykkel, men det er verdt å merke seg at den kan være ganske plasskrevende på en sykkel hvor ruting av kabler ligger åpent og spredt fremover.

På min hybridsykkel så fungerer ikke styreveska i det hele tatt på grunn av kabelplassering. Som du ser på bildet under, så blir veska liggende oppå kabler. Dette kan kanskje fungere for noen, men det er ikke slik veska er tenkt montert.

Sykkel som ikke kan bruke styreveske

Birk Sport sendte også en flaskeholder for styremontering. Denne kan fint brukes til mer enn flasker. I mitt tilfelle så ble termokoppen prøvekanin. Veska er ganske stor, faktisk så stor at litersflaska fra Naglene går oppi. Denne veska er også enklere å få plassert selv om det er kabler i veien.

Birk flaskeholder til styret

Hva man putter oppi denne veska er helt opp til brukeren. Den har et lite dreneringshull i bunn. Det er praktisk om man har ting som kondenserer oppi. Skulle man trenge litt nøtter på turen, eller kanskje ha mobiltelefonen enklere tilgjengelig, så er dette veska som vil fungere veldig bra. En strammefunksjon i toppen gjør det også mulig å lukke igjen veska slik at saker og ting ikke kommer seg så enkelt ut.

Birk flaskeholder har plass til Naglene

En oppstramming som festes ned rundt gaffelen på sykkelen gjør at veska sitter som støpt. Hvis man ønsker å laste sykkelen full og ha mindre på kroppen så er denne veska en god løsning for å få på en lomme til på sykkelen. Det er heller ingenting i veien for at man kan benytte to slike lommer på styret, eventuelt flere om man har andre områder å feste til.

Oppsummering

Jeg skal ikke trekke noe som helst for at styreveskene fra Birk Sport ikke fungerer på grunn av min sykkels anatomi. Veskene er fornuftig designet og gir et ekstra rom på sykkelen som kan være gull verdt om man skal på lengre turer. Kvaliteten til veskene virker også til å være bra.

Du bør være påpasselig med hvordan kabler er rutet på sykkelen din om du vurderer ei styreveske. Trenger du derimot ei ekstra lomme til flasker eller annet rusk, så er flaskeholderen i Birk-kolleksjonen bra. Alt i alt, terningkast 5