Lengre netter

BekledningHøstHøstjevndøgnLysMørktSykkelSykkellysTips & Triks
Lys i mørket
Lys i mørket

Den 23. september var natta like lang som dagen og nå i dag, så er faktisk natta enda noen minutter lengre enn det dagen er. Det er høst og nå vil snart mesteparten av dagslyset være der mens mange av oss er på jobb.

Det er ikke grunn til å fortvile fordi om. Det finnes nemlig veldig enkle grep for å kunne ta en tur ut på sykkel fordi om. Litt ekstra klær og et par lys er det som skal til for å kunne nyte høsten og mørket.

Mange sverger til korte klær selv om det er mørkt og kaldt ute, men det kan være greit å ha med seg litt ekstra i sekken om det skulle være behov for å stoppe. Uansett anbefaler jeg deg å ta på litt ekstra. Jeg sykler sjelden med ull hvis det er over 0 grader, men langt sykkeltøy har bruker jeg gjerne om det er under 10 grader. Du kan bruke det meste av klær, men det er greit å enten ha tettsittende bukser eller klype som forhindrer at buksebenet kjører seg fast i kjedet. For det første ødelegger du buksa og for det andre så kan du ødelegge girsystemet ditt. Skal du bruke vanlige turklær så er det smart å velge tøy som er pustende og transporterer godt med fukt, for man blir ofte varmere av å sykle enn av å gå.

I løpet av årene har sykkelhjulet prøvd et par forskjellige lys. Disse testene kan du lese mer om under lyskategorien. Det er uansett viktig å få med seg nok lys slik at man ser hvor man sykler, men også et markeringslys bak slik at andre ser hvor du er. Spesielt gjelder dette for trafikkbildet hvor bilister ofte ikke ser syklistene i veibanen, men også ute i skogen hvor den som følger etter deg får ett inntrykk av hvor fort du sykler og kan tilpasse farten etter deg.

Så ikke bli sittende inn i høstmørket, men kom deg ut og ha det gøy!