Granasjøen – Ramssjøen – Holmtjønna

HolmtjønnaLeverdalenRamssjøenTrollheimenTurer

Lengde: 22,1km
Underlag: 28% grusveg, 72% sti
Høydeinfo:
Høydeforskjell: 494m
Stigning: 812m
Helning: 812m
Passer til: Denne turen passer for de som ønsker å prøve seg litt på terrengsykling. Starten på turen er spesielt pen, mens midtpartiet enten byr på en real styrkeprøve eller en del sykkeldytting. Avslutningsvis blir det en skikkelig nedkjøring før man kommer ut på grusvei tilbake igjen til utgangspunktet.

En høstdag stod vi ved østenden av Granasjødemningen. I mange år har jeg hatt østdelen av Trollheimen på lista over potensielle sykkelområder og nå var det endelig på tide.

Turen begynner med noen hundre meter på grusvei før man svinger av veien og oppover mot Stamnessætra. Herfra går det pent etablert sti innover mot Fremmer Stravåvatnet og siden Etter Stavåvatnet.

Nydelig natur i Trollheimen

Stien er nydelig etablert og etter hvert får man gleden av første nedkjøring mot Ramssjøen. Denne turen går ikke helt ned, men stopper på nødbua rett over selve sjøen. Herfra velger man stigningen oppover mot Holmtjønna. Denne er den største prøvelsen på turen, men når man kommer til Langvatnet så blir terrenget noe lettere.

Vel oppe ved Holmtjønna valgte vi å kravle over fjellet og nedover mot Sætertjønnene og Leverdalen. Nedkjøringa mot Voldasætra var helt fantastisk. Ett alternativ fra Holmtjønna vil være å sykle over Brattskarvområdet og direkte tilbake til Stamnessætra.

Vi valgte som sagt turen ned til Leverdalen og grusveien langs Granasjøen tilbake til demningen.

Alt i alt er dette en super tur, men det ble en del dytting av sykkel på grunn av formen til undertegnede.