Birk Trail Jersey

BirkProdukttesterReklameTrøyeBekledning og beskyttelseProdukttesterTerningkast 6

Når sommeren er på hell og høsten kommer, er det ikke tvil om at sykkelen bør få seg mang en luftetur. Fargene er fine og været er ofte bedre enn om sommeren. Luften blir noe kjøligere enn om sommeren slik at det faktisk går an å sykle uten å svette seg fordervet, men noen ganger blir luften litt for kald og da kan sykkeltrøyer være et bedre alternativ. Birk trail jersey kommer er et av alternativene.

For ordens skyld har Sykkelhjulet mottatt denne plagget til testing i denne artikkelen.

På vei innover i fjellheimen

Førsteinntrykk

For de av dere som har lest de tidligere testene av bekledning fra Birk, så kommer det ikke som en overraskelse at forpakningen er enkel. En pose med plagget oppi. I tillegg finner man en enkel etikett som forteller lite om plagget annet enn modell, merke og størrelse.

Plagget i seg selv er satt sammen av større paneler og har en glidelås lomme på ryggen. På underarmene finner man et pålimt belegg. Dette er nok der for å ha en liten beskyttelse mot elementene om man skulle være uheldig, men mest sannsynlig så vil dette bli ødelagt ganske fort. I tillegg fungerer dette belegget som en form for vekt i plagget. Langermede plagg har en tendens til å snurre seg rundt armene når man beveger seg mye og dette beskyttelseslaget er tilstrekkelig til å holde plagget der det skal være.

Kvaliteten på glidelås, sømmer og stoff er også bra. Det er ingen løse tråder eller sømmer som kunne vært sterkere eller plassert andre steder. Kombinasjonen av de store panelene trøya består av, sammen med posisjonering av sømmer og lomme faller naturlig når plagget er på kroppen.

De første turene

Jeg må innrømme det at jeg sjelden sykler med langarmet. Jeg har stort sett på meg kort eller 3/4-arm. De gangene jeg har blitt for kald på turen, så har jeg trukket på meg en jakke for å få tilbake varmen igjen. På prøveturene har gradestokken vært på rundt 10 grader. På den siste turen jeg var på før dette innlegget ble ferdigstilt, så var temperaturen på beskjedne 9 grader da turen startet.

Nå når høsten står i anmarsj og dagene ikke blir så varme, merket jeg at det kan ha noe for seg med bekledning som dekker hele armen. Når alternativet er t-skjorte og jakke på utsiden, så er en langermet skjorte mye mer fornuftig.

Birk Trail Jersey på prøve (Foto: Per Ingen Holstad)

Trøya i seg selv er ikke spesielt vindtett, men det at den dekker hele armen gjør at den gir en del varme enn om du hadde korte armer. Stoffet er laget for å være godt ventilert og selv med mange hundre meters stigning så transporterer trøya godt.

Det at armene også har en form for beskyttelse på undersiden kan komme godt med. For meg så virker dette mer som et tynt lag med pålimt plastikk, men det er ikke til sjenanse på noe som helst vis. Derimot så holder trøyearmene seg riktig vei hele turen og prøver seg ikke på å rotere rundt armen slik mange jakker gjør.

Jeg sykler ofte med sekk. Denne trøya har jo en baklomme, men denne var ikke i veien for sekken når den var på.

Utseendemessig så er trøya også svært beskjeden. Det står BIRK på brystet, men dette er svart trykk på svart trøye og synes ikke spesielt godt. I tillegg finner du et Birk-emblem på venstre arm.

Jeg opplever også trøya som god og solid etter mange timers bruk. Det er ingen sømmer som har løsnet eller trykk som har gått opp i liminga.

Oppsummering

Denne trøya overrasker veldig positivt. Det å sykle med lange armer om høsten fungerer veldig bra. Trøya er også god å ha på seg og har en god passform for min del. For meg fungerer denne veldig bra. Her er det ingenting å utsette. Terningkast 6!

Birk Trail Jersey Terningkast 6!