Birk sykkelbriller

BirkBirk BladeBirk ForceBirk PodiumBrillerProdukttesterReklameProdukttesterTerningkast 5

Brillene er for ordens skyld sendt til Sykkelhjulet til denne testen fra Birk Sport.

Førsteinntrykk 

Et utvalg sykkelbriller fra Birk kom i posten nå i vår. Birk Force, Birk Podium og Birk Blade. Alle Birk brillene kommer i samme boks. Enkel svart boks, matt. Smakfull boks.

3 par med skikkelig «Raske briller». Det første som slår meg når jeg tar dem ut av boksen, er hvor lette de er. Til størrelsen så veier de ingenting. I boksen ligger det 1 sett klare linser og 1 pussefille i tillegg til brillen. I testperioden har jeg brukt dem til løping og sykling. Merket at de var litt dårlig designet for svømning. Så har ikke testet dem til det.

Birk Force

Dette er den minste brillen. Rimelig stor/rask i forhold til mine vanlig Oakley Frogskins. Men den desidert minste av de 3 modellene som ble sent til test og den modellen som fruen mente funket best for meg. Til løping og sykling funker de nydelig. Gjør det som solbriller skal, stopper sollyset og slipper ikke vind inn på øynene ved høyfart. Passform for mitt «large»-hode er meget bra. Sitter som støpt og ingen dugging i testperioden. Bytte av linse er veldig enkelt. Prøvde aldri den klare linsen. Alltid sol her i Norge.

Birk Podium

Mye av det samme som gjelder for Force brillen gjelder her.
De er hakket større med en ramme på nedsiden. I bruk fungerte de nøyaktig like bra og passformen virket til å være den samme. Men siden jeg hadde 3 par å teste. Ble disse brillene gitt litt til min løpekompis. Siden hans hode er mindre så ville det være en fin test for å se hvordan de passet på et «medium» hode. «Gode briller. Satt fint. Ingen dugg. God skjerming mot sol. Pluss for at de også virket på facetime på telefonen» var tilbakemeldingen. Så samme opplevelsen som Force og Blade brillene. 

Birk Blade

De største brillene. For de som vil ha maks vindskjerm eller ha de «raskeste brillene». Her har du en svær brille med full ramme rundt og magneter som holder linsen sikkert på plass.
Men også den som er enklest å bytte glass på. I bruk er det lik de andre. Bare at her er du dekket på alle kanter. I største laget for meg, men det er en smakssak.

Konklusjon 

Når jeg skal ut og sykle eller løpe. Så tar jeg Force brillene. Også lar jeg Oakley brillene ligge hjemme. Av den enkle grunn at brillene fra Birk gjør en knakende god jobb når man bedriver idrett.

Det eneste jeg savner er en pose til å ha brillene i. Også savner jeg litt mer kvalitetsfølelse når man tar på dem. Men jeg har en tendens til å koble vekt til kvalitet. Så når brillene er fjærlette så sliter den interne kvalitetsmåleren min.

Brillene fra Birk havner på en solid 5-er på terningen.