Alene eller sammen?

TursyklingAnnet

De fleste turene jeg sykler i marka blir alene. Jeg har i grunn ikke noe i mot det for jeg trives godt i mitt eget selskap i naturen. Spesielt hvis jeg skal på lengre turer i fjellet hvor inntrykkene blir mange og store. Det å sykle sammen med andre blir på litt andre premisser. Ikke det at jeg har noe i mot det, for det er trivelig å dele opplevelsene med noen også.

Så hvis du skal ut på en lengre sykkeltur, skal du da sykle alene eller sammen med noen?

Som jeg skriver, så er det å sykle alene en tur som skjer på helt egne premisser. Du bestemmer når du skal starte og når du skal stoppe. Du bestemmer om du skal til høyre eller til venstre. Det er ganske enkelt en tur der du alene bestemmer alt. Det er vel og bra, men noen ganger kan det være greit å ha med seg noen som kan være støttende underveis. Kanskje hjelpe til litt hvis det skulle være noe. En som det går an å prate litt med når teltet er satt opp og kvelden kommer.

Når man pakker til lengre turer, så er det en del ting som man gjerne har felles. Planlegger man litt så trenger man for eksempel ikke to kokeapparat eller to sett med verktøy. Det er en del såkalt fellesutstyr som gjør at man reduserer vekten noe for to syklister, eller flere.

Er dere veldig gode venner eller kjærester så går det an å ha felles telt også og da blir det plutselig enda mindre å ta med seg.

Så hva tenker du? Liker du turene alene best, eller vil du helst sykle sammen med noen?